Publicitat
Política · 22 de Juny de 2015. 10:15h.

Silenci de la societat civil

La proposta de Mas descol·loca l'ANC, Òmnium i l'AMI

Silenci de la societat civil

Casals, Sánchez i Vila d\'Abadal, en una foto d\'arxiu

La proposta que Artur Mas va traslladar a l’ANC, Òmnium Cultural i l’AMI ha descol·locat les entitats sobiranistes, que no s’esperaven que el president de la Generalitat el hi demanés assumir un rol polític. 

El president, en efecte, els hi va proposar dissabte des de Molins de Rei que liderin una llista unitària a favor de la independència, encara que no estigui encapçalada per ell. 

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casal, va dir que ara les entitats sobiranistes estan centrades en la campanya "Ara és l'hora" per guanyar el plebiscit del 27 de setembre, però que estudiaran la proposta d'Artur Mas abans de donar una resposta.

L'ANC no s'ha posicionat oficialment, però Oriol Rovira, membre del secretariat de l’ANC, va expressar la seva negativa a la invitació del president de la Generalitat i va escriure a twitter que “la llista única dóna menys vots, ja van fer enquestes que ho demostren... Llistes úniques amb un nom comú ajuden a guanyar”.

Tot i això, està per veure que les respectives cúpules siguin les que acabin adoptant la decisió ja que l’ANC sospesa portar a terme una consulta interna entre els seus associats per acordar què li responen a Mas.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 pers, tortosa, 22/06/2015 - 19:53

Haran de todo,menos darle a la gente opcion de elegir democràticamente,porque le tienen miedo a la democràcia.Ni listas de l´ANC ni de Mas o d´ERC
.Listas desbloqueadas,abiertas a que cada uno vote a quien quiera en una unitària.Este es el camino,pero le tienen miedo a perder la poltrona o el sueldo

#8 Pepón, Bcn, 22/06/2015 - 17:35

Y con esta coordinación pretendéis lograr la independencia, pandilla de ineptos apoltronados y vividores de la mamella???

#7 arm, figueres, 22/06/2015 - 15:50

doncs ja us esta bé, si voleu l independencia us presenteu vosaltres, i assumiu les responsabilitats amb tot, amb l Unio Europea, amb l Euro, amb l atur, es molt maco parlar d independencia pero despres les decissions les prenguin altres

#6 Luigi, Barcino, 22/06/2015 - 13:28

Lo siguiente.división interna en la ANC, Òmnium y AMI.

#5 spanish, Madrid, 22/06/2015 - 13:10

estan centrados en seguir pillando del presupuesto.........sin descanso...ya les queda poco......