Publicitat
Política · 3 de Gener de 2014. 11:02h.

Silenci de les potències europees a la carta de Mas

El Govern ha rebut repostes, però no d'Alemanya, Anglaterra o França

Silenci de les potències europees a la carta de Mas

Merkel i Hollande

El govern ja ha rebut resposta d'alguns països europeus a qui va enviar la carta en què demanava suport a la consulta del 9 de novembre. Ara bé, no d'estats clau com ara Alemanya, el Regne Unit i França. Ho ha confirmat en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio el secretari d'Afers Exteriors de la Generalitat, Roger Albinyana.

"De moment no, hi ha hagut alguns països, jo crec països també rellevants. Hem d'entendre doncs que sobretot en el context de la Unió Europea, a diferència del que alguns diuen que hi ha països grans i països petits, països que pesen, països que no pesen, jo crec que tots els països d'alguna manera pesen", ha indicat.

De tota manera, Albinyana ha assegurat que no esperen una resposta directa dels líders europeus, amb qui tenen previst reunions bilaterals per constatar explícitament el seu suport. Albinyana, que ha explicat que ja es va enviar una primera missiva al setembre, ha insistit que no es tracta d'una reacció a l'informe contra la consulta que el Ministeri d'Afers Estrangers espanyol ha fet arribar a totes les ambaixades que té al món.

Publicitat
Publicitat

69 Comentaris

Publicitat
#43 Pere, BCN, 07/01/2014 - 15:01

Cap potència dirà Sí o No, ja que s'esperen a que els votants decidim. Un cop haguem votat ja diran donem suport els votants, per tan que Catalunya sigui un nou estat.

#42 Papaluna, Barcelona, 05/01/2014 - 09:16

No l'havia vist. Va en serio? Qui li ha escrit? El de les ulleres blanques? Com podem fer tan el ridícul? Perquè no li paren els peus d'una vegada? Ens portarà a la misèria total, si no és que abans ens ha emmerdat per que ens fotem la cara nova entre germans... que és el que passarà.

#41 Papaluna, Barcelona, 05/01/2014 - 08:58

Perquè no publiqueu la resposta oficial de la Casa Blanca de EE.UU.? Va, vinga... https://petitions.whitehouse.gov/response/our-response-people-catalonia
Ho dic per tal de que els lectors de E-N es situïn sobre què coi pinta en Mas. Ah, i confio en que no censureu aquest comentari.

#40 jaume, bcn, 04/01/2014 - 20:23

Yo, cuando me llega un mensaje malicioso lo marco como spam y lo tiro a la papelera,
Los alemanes habran guardado el papel para necesidades higienicas mayores.

#39 Casper, El inglés macarrónico de la carta, 04/01/2014 - 18:00

Vean vean lo que en ABC distinguen de la carta,

http://www.abc.es/espana/20140104/abci-carta-ingles-artur-201401041641.htmlridículo: