Publicitat
Política · 10 de Gener de 2021. 17:07h.

Silenci oficial a la Moncloa

Després que un tribunal belga qüestioni la "imparcialitat" de la justícia espanyola

Silenci oficial a la Moncloa

El Govern espanyol ha guardat silenci sobre el fet que la justícia belga hagi qüestionat el Tribunal Suprem i s'hagi carregat l'espai judicial europeu i la col·laboració entre estats a través del sistema d'euroordres en la resolució en la qual rebutja l'extradició de l'exconseller de Cultura Lluís Puig.

Malgrat la contundència de la resolució del tribunal belga contra el TS, que també qüestiona la separació de poders a Espanya, ni el ministre de Justícia Juan Carlos Campo Moreno ni cap membre del Govern espanyol han sortit en defensa del sistema judicial espanyol ni s'han posicionat al respecte. El Govern espanyol tampoc ha cridat a l'ambaixador belga per abordar la situació ni consta que s'hagi contactat amb el primer ministre belga, Alexander De Croo, per tractar el tema.

El Tribunal d'Apel·lació de Brussel·les va rebutjar entregar l'exconseller i va qüestionar obertament l'Alt tribunal espanyol, a qui va considerar "incompetent" per jutjar la causa i el va acusar d'incomplir la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans sobre el dret a un judici just. A banda de ratificar que el Suprem no és l'òrgan competent per demanar l'extradició perquè Puig ja no era una persona aforada quan es va tramitar l'euroordre, el tribunal d'apel·lació no considera que el Tribunal Suprem pugui donar prou garanties d'imparcialitat en cas de jutjar l'exconseller de Cultura. L'euroordre va ser emesa pel magistrat instructor de la causa dels fets del procés, Pablo Llarena.

El tribunal belga va invocar al "dret al judici ordinari predeterminat per la llei" per considerar que el Suprem no era el tribunal competent per jutjar els fets. El posicionament del tribunal d'apel·lació també allunya la possibilitat que l'expresident Carles Puigdemont sigui extradit si prospera el suplicatori contra ell al Parlament Europeu.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#14 Escamarlà, Waterloooooo de Dalt, 11/01/2021 - 21:48

El bomber dansaire s’ha engreixat. Serà que no dansa ?

#13 Joanet, Bcn, 11/01/2021 - 10:02

A la Moncloa ho amaguen pel terrible ridícul internacional que està fent el sistema judicial i polític espanyol. Les sentències fermes de Bèlgica i Alemanya demostren clarament en el món civilitzat que a Espanya hi han presos polítics i exiliats polítics. Sí, presos polítics i exiliats polítics. Quina vergonya !!!

#13.1 María del Mal , Satan City , 11/01/2021 - 13:51

Tothom sap que el sistema judicial espanyol grinyola, però si es fa la comparació amb el sistema judicial Belga... Aquest últim no surt ben parat...

#11 josemiguel, El Prat de Llobregat, 11/01/2021 - 09:34

La Moncloa tiene bien decidida su política ante el separatismo:apoyo inquebrantable como el q la burguesía catalana le rindió a Franco,ya q cree q eso garantiza a Pedrito como emperador eterno de un estado entendido como un mero sistema clientelar

#10 Sarola, Castelldefels, 11/01/2021 - 08:22

Bélgica, pais refugi de Delinquents i Assassins des de fa segles. Aixo ho sap i ho sabia en Jaume Assens (El Melenas), doncs ell va ser l'ideoleg per que els Criminals fugisin a Bèlgica.

#9 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 10/01/2021 - 22:29

Nous marchons vers un conflit diplomatique entre la Belgique et l'Espagne.

#9.1 Paco Santiago, Lleida, 10/01/2021 - 23:31

El descredito de los Llarenas, Marchenas y Zaragozas en Europa es tan grande que cuando anulen el juicio del "procés" No van a tener donde esconderse, cómo mucho en Polonia o Turquia.

#9.2 Chris, Lleida, 12/01/2021 - 00:53

#9.1

sr. Paco, ¿cuál es el titulo de la novela que resume? Me interesa la ficción tanto como a usted.