Publicitat
Política · 14 de Gener de 2010. 13:36h.

Símbols franquistes al Parlament Europeu

Oriol Junqueras protesta per una Constitució espanyola amb l'àguila, el jou i les fletxes

Símbols franquistes al Parlament Europeu

L'àguila, el jou i les fletxes i el lema franquista "Una, grande y libre", en l'original de la CE del 1978 que l'Eurocambra exposa de forma permanent en una vitrina a Brussel·les (foto: ACN / Albert Segura)

L'eurodiputat d'ERC, Oriol Junqueras, ha presentat aquest dijous una queixa formal al Parlament Europeu per l'exposició d'una Constitució espanyola amb l'àguila, el jou i les fletxes franquistes i el lema "Una, grande y libre". CiU i ICV han anunciat que també demanaran explicacions i el PSC s'ha compromès a reclamar al Govern espanyol que retiri la simbologia preconstitucional i enviï a Brussel·les un nou exemplar de la Constitució.

Cada estat membre de la UE ha d'oferir a l'Eurocambra una "obra d'art o objecte que sigui representatiu de la seva vida política, parlamentària o ciutadana", i el 1998 el Congrés dels Diputats va cedir aquesta simbologia franquista.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#28 pep, Barcelona, 15/01/2010 - 10:13

Aquesta noticia generada per parlamentaris sobiranistes Tremosa,Junquera,Romeva...és la típica noticia d'intoxicació per fer el que heu fet durant 30 anys.Associar malintencionadament tot el que es espanyol amb coses negatives.PROU MANIPULACIÓ!!!

#27 pep, manresa, 15/01/2010 - 09:57

Tot el què simbolitzai a Espanya tant me fa si és franquista, constitucional, monàrquic o republicà, quan siguem independents ja els hi portarem algun souvenir perquè estiguin contents, i Espanya com si hi vol portar un torero.

#26 josemi, Barcelona, 14/01/2010 - 22:15

Mirando al pasado destacaria que la bandera donde se prendia ese escudo(pre-cosntitucional)fue adoptada por el PCE(comunistas) de Carrillo en la rueda de prensa tras su legalización como ejemplo de reconciliación.Mirar una hemeroteca,es cierto.

#25 Filemón, T.I.A., 14/01/2010 - 21:20

Como ya os hemos contado hemos perdido a Mortadelo en una misión secreta.Tenemos serías evidencias de que anda disfrazado de Oriol Junqueras.Como siempre si lo veis poneos en contacto con Otilia.

#24 luismi, Barcelona, 14/01/2010 - 21:17

Lo más curioso del PajarracoGate es que los parlamentarios que han destapado el asunto (Junqueras y Romeva)son de la cuerda indepe.Ganas de intoxicar?cuando la patria está por los suelos todo vale,no?