Publicitat
Política · 28 de Gener de 2019. 20:17h.

Símbols grocs en festes majors

Ciutadans denuncia "polititzazió" a Salou i a Vila-seca

Símbols grocs en festes majors

Gegants amb un cartell que reclama l'alliberament dels presos

L’actual crispació política a Catalunya es trasllada també en celebracions com ara les diferents festes majors que es fan al territori. Aquest ha estat el cas de Salou i Vila-seca, que aquests dies es troben en plena celebració de les seves festes locals. Els portaveus de Ciutadans (C’s) en aquests dos municipis han denunciat que hi ha una “politització” d’aquestes festivitats.

La crítica l’ha fet el partit taronja després que aquest cap de setmana diferents colles geganteres que han pres part als actes de les festes hagin mostrat “simbologia com llaços grocs, estelades” o cartells demanant l’alliberament dels polítics catalans empresonats. Per C’s, això no garanteix la neutralitat dels espais públics.

La denúncia, però, no l’han volgut focalitzar en les colles de cultura popular, sinó en els dos ajuntaments d’aquestes poblacions veïnes. La portaveu de C’s a l’Ajuntament de Salou ha lamentat que “l’Ajuntament convidés colles geganteres que mostraven simbologia política i no els demanés que la retiressin”, afegint que les festes majors són “per a tots els ciutadans”.

També el portaveu de C’s a Vila-seca, Juan Antonio Ramírez, ha demanat al consistori que garanteixi “la neutralitat dels espais públics” i eviti “la politització de la cultura popular amb símbols que només representen una part de la població”. El partit ha volgut deixar clar que no responsabilitzen d’aquesta situació la colla gegantera de Vila-seca.

Situacions com aquestes s’han viscut en diferents festes majors de l’últim any. Al Vendrell, per exemple, l’ANC i Òmnium van promoure una campanya perquè als balcons de les cases es pengessin pancartes demanant la llibertat dels presos durant la passada Festa Major. Per això, n’oferien de gratuïtes a tots els ciutadans que en volguessin.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Nudistes per la independència, L´Escala de Les Anxoves, 29/01/2019 - 15:15

MHP bis: faci un sacrifici suprem per la nostra pàtria oprimida i pugi al Pedraforca sense més equipament que el llacet groc. No cal res més per salvar la nostra dignitat.

#3 Josep, Lleida, 29/01/2019 - 08:40

Pues mira, no penso gastarme ni un duro a Salou. Boicot a les poblacions abduides i fanatiques.

#2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 28/01/2019 - 22:33

Si tienes hijos esta es una buena razón para no apuntarloa jamás a grupos de tipo folclóricos, castellers, etc, dominados por el separatismo. Vamos, si no quieres que le coman les coman la cabeza con la religión separatista. Más que grupos culturales son , a día de hoy, sectas peligrosas.

#1 Pau360, Granollers, 28/01/2019 - 22:09

Este experimento social que jamás finaliza, vuelta a las fiestas llenas de banderas, a las carpas de los partidos no alineados destrozadas, a las amenazas, al miedo de la gente (¡que podría hacer una faena ejemplar como concejal!) a meterse en una lista por miedo a las represalias... Este juego del desgaste no tiene fin.