Publicitat
Política · 29 de Gener de 2020. 14:23h.

Síndrome d'Estocolm

ERC no s'atreveix a replicar Torra

Síndrome d'Estocolm

Esquerra ha evitar replicar el president de la Generalitat, Quim Torra, després que acusés els seus socis de Govern de falta de lleialtat. La formació ha emès un comunicat per expressar que "compartim les conclusions principals de la compareixença del president".

La permanent d’ERC vol mostrar el seu respecte per la posició que aquest ha expressat i les decisions sobre el calendari electoral que se’n deriven, atès que és l’única persona facultada per prendre-les", manifesta el partit.

La formació repulicana creu que "al país li calen de manera urgent uns Pressupostos que compten ja amb un suport parlamentari ampli i donen resposta als reptes i necessitats de la ciutadania, i, d’altra banda, que cal activar la via política posant en marxa la Mesa de Negociació amb l’Estat".

En aques sentit, subratllen que "és una posició que sempre hem defensat i sobre la qual s’ha bastit un consens estratègic que ara es materialitzarà de manera tangible a favor del conjunt de la ciutadania de Catalunya".

També diu que "seguirem treballant com fins ara en tots els fronts al servei de tot l’independentisme, amb lleialtat i responsabilitat, per seguir avançant cap a la República Catalana".

Finalment, Esquerra assenyala que "ho farem defensant les institucions i garantint que segueixin sent una eina útil al servei de la ciutadania. "Ho farem també tenint clar que el nostre adversari no és altre que l’Estat i la repressió amb què castiga el conjunt del moviment independentista", conclou.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Onofre de Dip, Barcelona, 29/01/2020 - 18:23

Si ara ERC no guanya o s'imposa en aquestes properes eleccions, ja no ho farà mai. I es podrà dir amb justícia que no mereix governar Catalunya.

#4 El Sifoner, Castelló, 29/01/2020 - 17:44

(Lo haremos también teniendo claro que nuestro adversario no es otro que el Estado ..) El estado es toda la ciudadania (vascos, gallegos, valencianos, catalanes.....), sus instituciones (congreso de diputados, senado, parlamentos autonómicos, generalitat., ayuntamientos, presidentes autonomicos...) , el territorio (Navarra, Rioja etc..)

#3 Lobisome, BCN, 29/01/2020 - 16:28

CiU (Mas) nunca buscó la independecia sino conservar el poder. Como ERC. De eso ha ido siempre esta historia, de poder, no de independencia. Ésta nunca fue más que un señuelo, un reclamo. CiU prefirió una Cataluña rota, antes que sin su control. Eligieron la ruptura para conservar el poder y ahora perderán el poder en una Cataluña rota.

#2 pepe, andorra, 29/01/2020 - 15:49

Y para q? La suerte de CIU ya esta echada hace tiempo, exactamente desde q Roures se reunió con junqueras, con iceta y con iglesias para pactar un tripartito con el cual seguir saqueando la región española de Cataluña. Q es a fin de cuentas lo mismo q hacen todos, como decía mi abuela, quítate tu, q me pongo yo, q ahora se diría hacer un iglesias

#1 agarraos de lo que os viene, Barcelona, 29/01/2020 - 15:15

Están acojonaditos. El mundo independentista ya ha podido ver de que pie calzan y que les gusta mucho España y su gobernabilidad. No así con Cataluña, ya que han propiciado la caída del gobierno autonómico y que además ya todo el mundo sabe que pretenden formar otro tripartito con el PSC y los Comunes.