Publicitat
Política · 1 de Setembre de 2014. 17:34h.

Sintonia del PSC amb Ortega

Iceta diu estar “totalment d’acord” amb les paraules de la vicepresidenta del Govern sobre la consulta

Sintonia del PSC amb Ortega

Una imatge del primer secretari del PSC, Miquel Iceta (Foto: PSC)

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s’ha mostrat “totalment d’acord” amb les declaracions de la vicepresidenta del Govern català, Joana Ortega, que ha afirmat en resposta als seus socis parlamentaris d’ERC que cap Govern no pot saltar-se la llei, en referència a la convocatòria de la consulta sense l’aval del TC.

“Els Governs són els primers que emanen de l’Estat de Dret i no poden fer res fora de l’Estat de Dret; cap Govern no pot ni té el dret de situar el país fora de les lleis", ha sentenciat.

El líder dels socialistes catalans també ha criticat l’executiu de CiU tot afirmant que “el Govern de Catalunya no està a l’alçada i l’estratègia del president Artur Mas ha fracassat”, a l’hora de donar respostes a la ciutadania sobre l’encaix entre Catalunya i la resta d’Espanya.

“CiU està abocant el país a unes noves eleccions anticipades”, ha advertit Iceta, que ha afegit que en la primera reunió de la direcció també s’ha parlat sobre la posada en marxa dels mecanismes de l’organització per donar resposta a un eventual avançament electoral.

Iceta ha assegurat el compromís del seu partit perquè es pugui consultar els catalans sobre el futur polític del país, tot apuntant que la llei de consultes populars no referendàries “no servirà per la convocatòria del 9 de novembre” que es desprèn de l’acord del Govern amb CiU, ERC, ICV-EUiA i les CUP.

En aquest sentit ha anunciat que el grup parlamentari del PSC treballa en esmenes “per millorar-la, seguint allò que diu el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries” i ha assenyalat que “la consulta que es vol fer amb la doble pregunta plantejada no passa el sedàs de la pròpia llei”.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#11 ambaixadorCAT, UK, 02/09/2014 - 12:19

doncs mira, que s'en vagin agafadets de la mà Unio i PSC cap al grup mixt.

#10 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 02/09/2014 - 00:22

El PSC sintoniza con quien le conviene. Con Ortega o con Carod Rovira. Es cuestión de saber adaptarse al que les puede dar poder. Y en cuanto ideología, tanto les da SiSi como SeSe. La C gorda de su logo es C de Caradura.

#10.1 ambaixadorCAT, UK, 02/09/2014 - 12:20

Per un cop estem d'acord, encara que sigui per motius oposats.

#9 Kropotkin, Vic, 01/09/2014 - 23:41

Trolls Estelados: Jua, jua, jua,....
Ladroestelados.... Jua, jua, jua,...
Choriestelados.... Jua, jua, jua,...
Manguiestelaldos... jua, jua, jua,...

#8 ramon, lleida, 01/09/2014 - 23:04

Com pot ser que quan és parta del dupte a fer la con sulta el PSC , Unio i PP s'en allegren

#7 Xipolleig, Barcelona, 01/09/2014 - 20:10

També tenen en comú Pallerols i Filesa, en això estan en plena sintonia, sense oblidar que el sr.Millet també posa en sintonia el PP i Convergència Democràtica