Publicitat
Política · 8 de Juliol de 2009. 11:27h.

Sirera crea una universitat liberal d'estiu a banda del PP

Sánchez-Camacho ha declinat l'invitació i Sirera apunta contactes amb liberals de CDC

Sirera crea una universitat liberal d'estiu a banda del PP

Sirera, amb Sánchez-Camacho, en una imatge d'arxiu

L'expresident del Partit Popular a Catalunya i actual president del grup parlamentari, Daniel Sirera, està impulsant la nova Universitat Liberal d'Estiu de Catalunya (ULEC) a banda del partit, que celebrarà la primera edició el cap de setmana vinent a Cervelló (Baix Llobregat). Segons informa l'Avui, l'objectiu de l'exlíder popular i president de la ULEC és crear un nou pol de reflexió ideològica estival, desmarcat de l'oferta que representen la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) -de caire nacionalista, creada el 1968- i la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya (UPEC), creada el 2004, amb el suport d'institucions governades pels partits d'esquerres catalans.

La nova oferta van acordar impulsar-la el 19 de març passat un grup de persones autodefinides com a liberals dels àmbits social, intel·lectual, polític i acadèmic, amb la intenció "d'omplir un buit existent de debat plural dels sectors liberals a Catalunya". Sostenen que al Principat "hi ha hagut molt poc espai" per aplicar polítiques liberals i que n'és una terra "òrfena de referents", ja que en l'actual període democràtic tant el nacionalisme com el socialisme que han governat la Generalitat i els ajuntaments ho han fet des d'un prisma "controlador i intervencionista".

En un document de presentació aquests impulsors afirmen que "allò que en altres països del nostre entorn europeu es considera inqüestionable, a Catalunya és tractat no només amb recel sinó amb bel·ligerància". En aquesta primera edició és previst que hi participin l'escriptor Miquel Porta Perales; el coordinador de l'Institut Catalunya Futur (la versió catalana de la FAES), Joan López; el professor d'economia de la UB Gonzalo Bernardos, i el catedràtic de lògica i filosofia de la ciència a la Universitat de Salamanca i exsenador del PSOE Miguel Ángel Quintanilla, entre altres. S'hi preveu una assistència reduïda.

Sirera sosté que la creació de la ULEC és un antic projecte seu, que volia impulsar abans d'accedir a la presidència del PP català l'estiu del 2007, quan va passar a comandar-lo designat per la direcció estatal, després de la renúncia de Josep Piqué. "Vaig aturar el projecte quan vaig presidir el partit, que m'absorbia massa, i ara l'he volgut recuperar", afirma Sirera, que sosté que la iniciativa "no és cap pols", en al·lusió a la presidenta, Alícia Sánchez-Camacho, que té el partit en plena renovació i que ha estat convidada a participar-hi però que ha declinat ser-hi per "problemes d'agenda", segons fonts del PPC. "La ULEC no té a veure amb el PP, sí amb les seves idees, i està oberta a persones d'altres àmbits", remarca Sirera, i apunta contactes amb liberals de CDC.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 LEGIONARIO ESPAÑOL, DESDE UN RINCÓN DE ESPAÑA, 08/07/2009 - 19:10

CAMARADA SIRERA: EL GLORIOSO EJÉRCITO ESPAÑOL SE PONE A TUS ÓRDENES !! ARRIBA ESPAÑA !!