Publicitat
Política · 1 d'Agost de 2021. 11:27h.

Sis entitats financeres rebutgen avalar els embargats

Jaume Giró confia que "reconsideraran" la seva negativa

Sis entitats financeres rebutgen avalar els embargats

El conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha explicat que "les sis entitats principals que tenen presència a Catalunya" han rebutjat involucrar-se en l'aval de la fiança de 5,4 milions d'euros imposada pel Tribunal de Comptes a 34 exalts càrrecs catalans per promoure amb diners públics el procés a l'exterior.

Giró ha explicat en una entrevista a l'Ara que "tenia la seguretat que la majoria de bancs a Catalunya d'entrada dirien que no, com ha passat, i tenia un dubte sobre una entitat en concret, que també ha dit, de moment, que no" i admet que "estem mirant altres vies".

També ha revelat que "vaig parlar amb totes les persones del màxim nivell de totes les entitats per explicar-los el decret i que era per cobrir la presumpció d'innocència de 34 servidors públics" i confia que "s'ho tornin a estudiar, però afegeix que "respectaré qualsevol decisió que prenguin".

Finalment, el titular d'Economia diu que "els tinc el màxim respecte, però també li dic que, després que el Consell de Garanties hagi validat per unanimitat tot el decret llei i que el Parlament hagi votat amb 74 vots a favor i només 19 en contra la seva tramitació, confio que reconsideraran la seva posició".

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#26 Flanagan, Tabarnia City, 02/08/2021 - 11:10

El miedo de los bancos es a la estampida de clientes al que se arrime a avalar a los delincuentes y lo saben.

#25 Coque, El Centro de Tabarnia, 02/08/2021 - 10:16

La mafia rusa, seguro que no tiene problemas en avalar.
Eso si, despues los intereses que se cobra son un poco elevados, pero no hay otra cosa donde elegir

Y que procure no retrasarse un solo día en devolverlo con los intereses establecidos, sino la integridad de sus piernas corre serio peligro

#24 sergi m., Barcelona, 02/08/2021 - 09:34

impresionant les preocupacions que mantenen ocupat a aquest tipus dia i nit. mentre continuin governant aquests ruina i més ruina (reflexió pels que no van a votar i després es queixen al carrer o a la barra del bar)

#23 Viçens, Sant Celoni, 02/08/2021 - 09:10

Si la mega entitat bancaria de la que sóc client tota la meva vida col.labores amb aquesta gent, marxo amb tot...ja ho vaig parcialment fora de Cat en aquells moments de tanta tensió social i politica....aquells cuatre euros aquí no tornaran mai...continueu empaitant inversió i tothom haurà de viure de la politica, no hi haurà empresa privada

#22 Servilia, Manacor, 02/08/2021 - 07:45

Molt mala idea voler mesclar bancs amb operacions polítiques; per evitar que la inseguretat política i jurídica del Procés els perjudiqués, els bancs van haver de canviar de seu. Però els polítics no es volen enterar de res.