Publicitat
Política · 11 de Març de 2020. 11:02h.

Situació descontrolada

La Generalitat activa l'alerta l'endemà que Budó digués que "ho tenim controlat"

Situació descontrolada

La Generalitat ha decidit activar aquest dimecres la fase d'alerta a Catalunya pel coronavirus l'endemà que la consellera de Presidència Meritxell Budó digués que "ho tenim controlat" i la consellera de Salut Alba Vergués afirmés en una entrevista a Catalunya Ràdio que Catalunya no està "en zona de risc". Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Quim Torra, en una roda de premsa conjunta a Palau amb els consellers de Salut i d'Interior.

Torra ha dit que aquest pla "ens permet establir noves mesures preventives per evitar la propagació del coronavirus" i ha detallat que se suspenen o ajornen les activitats col·lectives tant públiques com privades -espectacles públics, recreatius i d'oci- "que impliquin concentracions de més de mil persones", "els esdeveniments esportius es faran a porta tancada" i també "s'han suspès totes les pràctiques docents en l'àmbit de la salut".

També ha limitat a un terç l'aforament dels actes de menys de 1.000 persones per garantir una distància de seguretat. Aquestes mesures, segons ha anunciat el president, entraran en "demà, per un període de quinze dies". També ha informat que el Govern "aprovarà una partida extraordinària per reforçar el sistema de salut".

Buch, per la seva banda, ha assegurat que "les empreses distribuïdores d'aliments garantiran que ningú es quedi sense menjar". "S'està treballant intensament per abastir d'aliments totes les superfícies comercials", ha afegit.

Finalment, Vergés ha exposat que "continuem en fase de contenció del coronavirus", però ha al·legat que "limitem els esdeveniments esportius per disminuir la càrrega de contacte social". En aquest sentit, ha dit que "hem d'abaixar el ritme, tot el que no sigui imprescindible i amb risc per a persones vulnerables ho postposem".

 

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#26 el jutge Vidal, perpinya, 11/03/2020 - 15:55

El mon ens mira

#25 Amoroso, Barcelona, 11/03/2020 - 15:25

El que se fie de algo con esos ineptos políticos que tenemos va dao

#24 Un musclu, Bcn, 11/03/2020 - 15:14

El pitjor que ens pot passar es que en moments de crisi estiguem guiats per mediocres o menys que aixo. Doncs com ara

#23 Flanagan, Tabarnia City, 11/03/2020 - 15:05

Ya os vale,que puede salir mal con el govern dels millors?

#22 Fierecita, Montgat, 11/03/2020 - 15:01

...ayer "tot controlat" hoy, todo descontrolado.
Inútiles, seguir las instrucciones del "Estado" (si, ese que nos oprime) que al menos vallamos todos a una (aunque sea al precipicio).