Publicitat
Política · 13 de Juliol de 2009. 19:20h.

Sobirania i Progrés coincideix amb Carretero

Els sectors més independentistes rebutgen l'acord sobre finançament

Sobirania i Progrés coincideix amb Carretero

Carretero i Uriel Bertran, amb López Bofill, en una foto d'arxiu

Sectors independentistes com els col·lectius Sobirania i Progrés i Reagrupament, que lidera Joan Carretero, han mostrat el seu rebuig a l'acord sobre el nou model de finançament.

Reagrupament ha dit que "vol denunciar l'entusiasme frívol amb que des de Catalunya s'ha rebut aquest acord. El nou model, lluny de la propaganda triomfalista que alguns venen, consolida la dependència financera de la Generalitat de la voluntat política de l’Estat i incompleix de manera flagrant alguns dels preceptes de l'Estatut".

S'afegeix que "Reagrupament també lamenta que el debat sobre el sistema es faci des del reconeixement de l'autoritat de l’Estat a cobrar els impostos dels catalans i les catalanes i a decidir unilateralment quina part retorna", i que les bases del sistema són les mateixes que va presentar el ministre Solbes el passat mes de desembre i que van ser rebutjades pels mateixos partits que ara, en un sorprenent canvi de criteri, donen suport".
 
De la seva banda, Sobirania i Progrés ha afirmat que "el nou model perpetua l'estat de dependència econòmica del nostre país respecte d'Espanya. El centre de decisió sobre els diners que arribaran a cada comunitat autònoma segueix situat a Madrid, i la capacitat negociadora del Govern català per fer front a retards, incompliments i segones lectures de l'acord (com ja s'han produït en el passat), és pràcticament nul".

També ha dit que "la xifra de 3.855 milions que el Govern de Catalunya assegura per l'any 2012 dista molt d'estar fora de dubte. Primer, perquè la ministra Salgado ja ha dit públicament que no contradirà cap xifra donada pels governs autonòmics, de manera que aquests podran presentar l'acord de la manera més positiva per les seves respectives comunitats sense que les xifres donades es corresponguin amb les que finalment esdevindran reals. Segon, perquè moltes de les partides pactades queden fora del propi model i, per tant, depenen directament d'allò que el Govern espanyol de torn es decideixi a concedir mitjançant els pressupostos generals de l'Estat".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Radical, Sabadell, 14/07/2009 - 15:17

Hem de canviar radicalment la dependència del nostre país, el nou finançament la perpetua i el tripartit el defensa.
Urgent una regeneració de polítics. Es imprescindible la independència del nostre país.
Les properes eleccions catalanes, son la clau.

#8 Àlvar, Gandesa, 14/07/2009 - 11:43

Jordi (Manresa), ja es veu que ets radicalment espanyol. Perquè veig que consideres radicals els independentistes catalans però no pas els independentistes espanyols, o sigui tots, que s'esgarrifarien si qualsevol altre país els prengués la sobirania.

#7 Constantí, Vilanova i la Geltrú, 14/07/2009 - 11:32

Esquerra i CiU: Gestors de miseries. Traidors a Catalunya.
A Catalunya el que és dels catalans. No ens donen res, ens tornen el que els unionistes botiflers els han donat.
La independencia depen solament de la nostra voluntat, que és la del poble catala.

#6 Josep, Lleida, 14/07/2009 - 09:34

Stop frikis ! Prou frikisme a l'independentisme ! Necessitem gent seriosa i honesta !

#5 Jordi, Manresa, 14/07/2009 - 09:27

Que pena dan estos radicales, suerte de portales como este que busca el morbo constantemente, de lo contrario ni falangistas ni reagrupaments tendrían sitio