Publicitat
Política · 29 de Març de 2014. 10:44h.

Sobiranisme al Baix Llobregat

Un acte a favor del dret a decidir reuneix alcaldes, sindicats, Òmnium i l’ANC

Sobiranisme al Baix Llobregat

Un imatge de l'acte a favor del dret a decidit celebrat a Pallejà

Aquest divendres al vespre s’ha presentat la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat en un acte celebrat a Pallejà que ha reunit a unes 600 persones, amb la presència d’alcaldes de la comarca, dels líders dels principals sindicats i de les presidentes d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Muriel Casals i Carme Forcadell.

Durant l’acte s’ha fet una defensa del dret a decidir i de la consulta sobre la independència convocada pel 9 de novembre. La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ha afirmat que “la consulta és irrenunciable, no renunciarem, de cap manera”, ha sentenciat.

El president d’ERC i alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, ha criticat al Govern espanyol afirmant que “li importa un rave la nostra opinió”, i ha apuntat que “no ens resignarem a que no ens deixin votar”, un dret  que considera “el més fonamental de tots”, ha afegit.

El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha assenyalat que “els drets nacionals i socials” avancin de forma conjunta i ha defensat la necessitat de disposar de més autogovern i abordar “el conflicte polític i institucional” a partir del que decideixin els catalans a la consulta.

De la seva banda, el secretari general d’UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez, ha apuntat que si el sindicalisme català s’ha compromès amb el dret a decidir és perquè representa “una oportunitat per aprofundir més en el propi sistema democràtic”, afegint que el país “avança social socialment quan avança nacionalment”.

La presentació de la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat també ha comptat amb la presència de l’alcalde de Martorell i president de la Diputació de Barcelona, el convergent Salvador Esteve, de l’històric alcalde de El Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, d’Iniciativa per Catalunya, i l’alcalde de Pallejà, Ismael Àlvarez (CiU).

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#21 Tirant, Bcn, 31/03/2014 - 11:15

Tota una colla de subvencionats que viuen de la butxaca del contribuent i que ha de tornar els favors d'alguna manera ...

#20 Julio, Barcelona, 30/03/2014 - 03:41

a # 8.4 no se donde va dirigido tu comentario, pero si quieres entender a l´Hospitalet como parte del Baix Llobregat, te equivocas, pertenece a la comarca del Barcelonés.Estudia un poquito de geografía política.Si te refieres a que L.H.es la ciudad,no capital de provincia mas poblada de España SI.

#19 Metropolitania, is Spain, 29/03/2014 - 23:34

El Baix Llobregat será vuestra Crimea si se os ocurre dar un golpe de estado, golpistas catalanistas. Buena parte de Cataluña se la regalaba a Francia, a ver si os educaban como a vuestros "hermanos" del norte, más franchutes que el Fernandel.

#18 Carlitos, Pallejà, 29/03/2014 - 23:25

L'únic soberanisme del Baix és el del Soberano del carajillo.

#17 Papaluna, Barcelona, 29/03/2014 - 20:28

Dir sobiranisme i Baix Llobregat és un oxímoron com una catedral.