Publicitat
Política · 16 de Setembre de 2010. 10:04h.

Sobrequés veu Mas capacitat per a liderar la independència

Recorda a Montilla la "dura marginació" del sector catalanista de PSC

Sobrequés veu Mas capacitat per a liderar la independència

Jaume Sobrequés rep la Creu de Sant Jordi de mans de José Montilla l'any 2008

L'exdirigent històric del PSC Jaume Sobrequés, queja ha anunciat que votarà al candidat de CiU Artur Mas, ha publicat una carta oberta a l''Avui' dirigida al primer secretari del PSC, José Montilla. En el text li recorda que "a mitjans dels anys noranta, les coses varen canviar de manera radical en el partit que dirigeixes. Com a conseqüència d'un procés intern democràtic, però no exempt de maniobres que no vull qualificar, aquells que representàvem allò que se n'ha dit el sector catalanista del partit no només vàrem restar en minoria, sinó que vàrem ser objecte d'una molt dura marginació".

"En allò que afecta a les meves relacions amb l'organització que dirigeixes, va iniciar-se aleshores un període de mútua desafecció que ha arribat fins avui. Un impenetrable silenci ha sobrevolat i presidit aquests llargs anys. L'ànima catalanista, almenys la més intensa, va restar en una bona part hibernada, i la proposta federalista defensada pel partit des d'aleshores continua sent avui un plantejament amb poc contingut real i que no va més enllà d'un autonomisme constitucional que no dóna més de si", continua.

Sobrequés considera que "els temps polítics han canviat en els darrers mesos amb l'avenç de les opcions independentistes o sobiranistes" i afegeix que "estic convençut que a Catalunya li convé un canvi polític. Necessita aquells que han sabut incorporar als seus objectius de futur el concepte de “som una nació, nosaltres decidim” i un dirigent que, en ser preguntat si votaria de manera afirmativa en un referèndum sobre la independència de Catalunya, contesta que sí de manera clara i sense complexos".

En aquest sentit, assegura que "fins i tot considerant positiva la formació de grups que es diuen independentistes a seques, després d'una profunda i no pas fàcil reflexió sobre allò que és més convenient al país de cara a un futur que converteixi Catalunya en un estat sobirà dins de la comunitat europea, he arribat a la conclusió que qui pot impulsar i dirigir millor aquest procés no és altre que Artur Mas i el partit o la coalició que lidera. Per solvència personal i per la indiscutible força social de l'organització que presideix. Comparteixo, doncs, allò que ha dit algú per qui sento un respecte profund i una no menor admiració, i que, a més a més, ha tingut una de les més altes responsabilitats en el partit del qual tu ets el primer secretari: 'Ara li toca a en Mas'".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 carles, barcelona, 16/09/2010 - 18:12

jajajajajjaa està fatal...o sigui que mas ens portarà a la independència ...ja...... s´ha fet gran en Sobreques

#14 Ciudadanista, Barcelona, 16/09/2010 - 17:15

Tantos elogios y alabanzas de Sobrequés acabarán por convencer a Pujol y a Durán que Mas vale. En fin, otro que sigue los pasos ¿hacia donde? de Maragall.

#13 joan, manresa, 16/09/2010 - 16:37

El Casal,16,30h.-El País encare li queden PERSONES,el Sr.Jaume és una d'elles.Independenment del color politic.Els temps cambien molt d'apresa i hem de seguir la seba realitat.La carta feta publica nes un bon exemple.Felicitats.El Sr.Mas,també haurá de seguir els Nous Moments.Es inteligent u far

#12 MB (SBD), Sabadell, 16/09/2010 - 13:26

Dirigit a JO (BCN).
nano amb sembla que vas ben errat, els unics que poden crear llocs de treball son els empresaris i tidriem que apoiarlos per que endeguessin els seus negocis, donan-los credits i aixó funcionaria d´altre forma, falten joves que s´arrisquin, ara o voleu tot pastat i cobrar molt

#11 Júlia, Sabadell, 16/09/2010 - 13:17

Se han pasao con lo de Maragall. La verdad es que se puede discutir sobre muchos temas políticos pero entrar al terreno tan personal y utilizar a alguien como ha hecho ciu, es vergonzoso. Y encima se sirven del transfuguismo para captar votos. Para vomitarles encima.