Política · 24 de Novembre de 2011. 22:22h.

"Socialdemocràcia forta"

Iceta reivindica la "primacia de la política sobre l'economia"

"Socialdemocràcia forta"

Iceta saluda Tura, en presència d'Hereu

El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha proposat una "socialdemocràcia forta" durant la seva conferència Els reptes del 12è Congrés del PSC, que ha de tenir un caràcter "catalanista i federalista".

Aquesta concepció política s'ha de fonamentar, segons el dirigent socialista, en una "reivindicació de la política democràtica, primacia de la política sobre l’economia, regulació dels mercats, taxa sobre les transaccions financeres, Estat del benestar, igualtat d’oportunitats, redistribució de la renda, la riquesa, el saber i el poder, democràcia econòmica, cogestió, foment de l’economia social i una profunda reforma fiscal".

També ha proposat un decàleg per "vèncer la batalla de la competivitat en l'economia global i, al mateix temps, garantir la justícia social". Un d'aquests punts és el "d'ajudar els autònoms i els emprenedors, simplificar els tràmits per afavorir l’activitat econòmica, assegurar el flux de crèdit a les empreses, millorar els ajuts a la seva internacionalització, i impulsar una fiscalitat i unes càrregues empresarials orientades a la creació de llocs de treball".

Igualment ha reclamat "assegurar la plena integració dels immigrants, amb fluxos regulats, en igualtat de drets i deures. Conscients que els canvis en els cicles econòmics modifiquen la capacitat d’absorció dels fluxos d’immigració, que la convivència exigeix imposar el respecte a les lleis i costums del país d’acollida, i conscients també de les especials necessitats educatives dels infants i joves immigrants".

Segons Iceta, "sense competitivitat econòmica no hi ha Estat del benestar que valgui". El portaveu del PSC ha augurat que "es pot guanyar la batalla de la productivitat i la competitivitat sense disminuir els drets socials". En aquest sentit, ha proposat una "aliança social pel progrés".

El dirigent socialista ha assenyalat que "Catalunya necessita un PSC fort, els i les progressistes necessiten un PSC fort i per tenir un PSC fort, el PSC ha de canviar". Iceta ha instat a la confrontació d'idees: "el PSC necessita més debat intern, no menys. La discrepància no sols no ha de ser penalitzada sinó que pot i ha de ser estimulada", ha dit.

Pel que fa a la relació amb el PSOE, ha explicat que "el meu model és el de la relació entre la CSU i la CDU alemanyes", i ha reblat que "el PSC ha de defensar el seu punt de vista amb la voluntat d'acordar una posició comuna amb el PSOE, i si no s'aconsegueix l'acord, ha de defensar la seva posició fins al final allà on calgui, sigui al Congrés dels diputats, al Senat, al Parlament Europeu, o on sigui".

Iceta, amb Nadal, Ros i Elena

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 cesc, Terrassa, 25/11/2011 - 10:49

En Pere Navarro és d'aquesta generació que va entrar a l'administració municipal (i al partit) per tenir feina segura i fer de gestors.
I ara no saben què ha passat i els representa la Chacon, ministre de l'exercit, que fa vida a Madrid, liada amb el Rubalcaba i amb apartament a les Bahamas.

#7 Kropotkin, Vic, 25/11/2011 - 09:57

Claro, ellos ni tienen problemas económicos ni los van a tener ya nunca. Entonces lo que importa es la cosa politica, los ideales (jua, jua, jua,...), las ideas, los principios, el talante, la igualdad, la ecología, el Feng Shui, y asi a seguir viviendo del cuento durante generaciones.

#6 Daserrout, BCN, 25/11/2011 - 00:12

El que ha fet és escriura la carta als Reis. Déu no vulgui que aquest paio torni a tocar poder.

#4 Marc3, Barcelona, 24/11/2011 - 23:00

Iceta ha parlat d'una socialdemocràcia forta i una Europa forta. De Catalunya no ha dit res, ja li va bé que estigui sotmesa, expoliada i humiliada. Que continuin així, que l'escullin.

#4.1 Miguel, Barcelona, 25/11/2011 - 10:24

Catalunya no importa, és el seu "negoci" el que va mal i ahi és on hi ha que posar remei. La empresa PSOE ha patit fortes pèrdues aquest any, i s'ha de posar remei, aixó si: sense desmontar l'"aparato". Gentola!

#3 kimet, bcn, 24/11/2011 - 22:50

Més de lo mateix, bla, bla, bla... iceta no se si acabes d'entendre que la socialdemocracia es una ruina o et fas l'orni per no deixar de xuclar de la mamella.