Publicitat
Política · 15 de Gener de 2014. 08:41h.

Socialistes acusen el PSC de "titubejar" amb el dret a decidir

Recorden que "es va comprometre a promoure la celebració d’una consulta 'legal i acordada'"

Socialistes acusen el PSC de "titubejar" amb el dret a decidir

Comín, amb membres de l'associació, en una foto d'arxiu

L'associació Socialisme, Catalunya i Llibertat', impulsada per l'exdiputat del PSC Toni Comín, defensa la proposició de llei orgànica de delegació a la Generalitat de la competència per autoritzar, convocar i celebrar un referèndum sobre el futur polític de Catalunya i ha advertit el PSC que "aquelles forces polítiques que avui titubegin en la seva defensa del dret a decidir corren un seriós risc d’autoexcloure’s de l’ampli univers del catalanisme polític i social".

L'entitat, en un comunicat, remarca que "el compromís amb el dret a decidir és avui l’element identificador del catalanisme polític i social" perquè "una immensa majoria de la societat catalana vol votar per decidir el futur polític de Catalunya". En aquest sentit, recorda al partit de Pere Navarro que "es va comprometre, en el seu programa electoral, a promoure la celebració d’una consulta 'legal i acordada'" i, per això, té "el deure democràtic de donar suport" a la votació de dijous.

El projecte polític considera que "la possibilitat de dur a terme una consulta sobre la independència entre els ciutadans de Catalunya és perfectament compatible amb el marc constitucional vigent" i afegeix que "que se celebri o no és només una qüestió de voluntat de les forces polítiques espanyoles".

Socialisme, Catalunya i Llibertat comparteix "la decisió de les quatre forces polítiques que impulsen la celebració de la consulta el proper 9 de novembre (CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP) d’optar per la via del 150.2" perquè "és la millor de totes les vies d’optar per demanar l’autorització del Referèndum per la via del 150.2"

 "A més -afegeixen-, és una via pràcticament idèntica a la que han acordat les forces polítiques britàniques i escoceses" i "és més que evident que la via del 150.2 és una via legal i pot ser una via acordada: per tal que ho sigui només cal la voluntat de les forces polítiques representades al Congrés".

 Finalment, constaten que "en qualsevol cas, l’acord no serà possible si les forces polítiques catalanes no tenen l’oportunitat d’explicar les seves raons a les forces polítiques espanyoles".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 Gerard SíSí, Constitució Catalana 1283,1416,1585,1702, 15/01/2014 - 13:58

"Que en las escuelas no se permitan libros en lengua catalana, escribir ni hablar en ella dentro de las escuelas y que la doctrina cristiana sea y la aprendan en castellano..."

"Consulta del Consejo de Castillas sobre el Nuevo Gobierno que se debe establecer en Cataluña" 1715

#1 Funcional, bcn, 15/01/2014 - 08:56

Que se larguen todos estos hipocritas sectarios del partido socialista. Han estado viviendo a cuerpo de rey del voto PSOE y ahora se enteran de que su mision en el mundo es la salvacion del espiritu.

#1.1 Pere Prats, Sants, 15/01/2014 - 11:28

Ok, llavors que no enganyin a l'electorat posant en el programa electoral coses que no faran ni hi creuen com el dret a decidir, incumplin-t'ho com un Rajoy qualsevol.