Publicitat
Política · 10 de Març de 2016. 10:30h.

Socialistes amb càrrec

Dotze exdirigents del PSC han trobat feina amb el sobiranisme

Socialistes amb càrrec

Muntatge dels dirigents

Alguns ex càrrecs del PSC que van marxar del partit, crítics amb la direcció, han trobat acomodament a la Generalitat o al Parlament a l'empara de Junts pel Sí, o en altres institucions com el Parlament europeu.

El cas més il·lustratiu és el del conseller de Sanitat, Toni Comín, diputat del PSC del 2003 al 2010, sota el paraigua de Ciutadans pel Canvi. Després va crear el moviment Socialisme Catalunya i Llibertat i va acabar de número 11 a la llista de Junts pel Sí per Barcelona.

En aquest Departament també hi treballa l’exmembre de l’executiva del PSC de Barcelona, Elvira Duran, que ha estat nomenada com a cap de la secretaria del conseller de Salut. Comín també ha nomenat David Elvira, que va abandonar el PSC per unir-se a MES, com a director general del CatSalut.

En aquesta llista també figura Jordi del Río, exmembre de l'executiva socialista que va deixar el partit quan es va crear el corrent crític Avancem, liderat per Joan Ignasi Elena. Del Río va ser candidat d’Esquerra al Senat el passat 20 de desembre però no va resultar triat. Fa un mes va ser nomenat director de Mitjans de comunicació de la Generalitat.

El primer a fer el salt va ser Ferran Mascarell, que va ser conseller de Cultura del PSC i, posteriorment, va deixar el partit socialista per ser conseller de Cultura del govern d’Artur Mas durant dues legislatures. En l’actualitat, ha estat col·locat com a Delegat del Govern a Madrid.

En aquesta casuística figura també Maria Badia, eurodiputada del PSC durant deu anys, que ara és directora general de Relacions Exteriors de la Generalitat. Albert Batlle, que va ser regidor del PSC a Barcelona des del 1983 fins al 2003, quan es va incorporar al govern de Pasqual Maragall; va deixar l’Oficina Antifrau el juny del 2014 per convertir-se en director general dels Mossos d'Esquadra.

El mateix pas el va fer Fabián Mohedano, que ha acabat de diputat al Parlament per Junts pel Sí amb la renúncia d’Artur Mas a l'acta de diputat. Magda Casamitjana, alcaldessa de Roses del 2007 al 2011, que va deixar el PSC per integrar-se al MES de l'exconseller Ernest Maragall, també és diputada de Junts pel Sí. Germà Bel, que va ser diputat del PSC al Congrés, va ser cap de llista per Tarragona i fitxatge estrella de Junts pel Sí i és diputat del grup sobiranista.

L’exconseller Ernest Maragall va estripar el carnet del PSC l’octubre del 2012 i va crear Nova Esquerra Catalana. Maragall va acabar teixint una aliança amb ERC i va anar de número dos a la llista dels republicans per a les eleccions europees. Es va comprometre a ser eurodiputat durant dos anys i va ser el primer representant dels socialistes sobiranistes a fer-se un lloc institucional.

Finalment, l’exdiputada del PSC i exportaveu del grup municipal a l’Ajuntament de Girona, Pia Bosch, és assessora d’Esquerra a la Diputació de Barcelona.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#24 E. Llorca, Granollers, 11/03/2016 - 21:55

Saben adaptarse a las exigencias del mercado.... pa' tos vosotros los trabajos mileuristicos o menos, obretos votantes de Pablemos o Parido Español Socialito Obrero,,,y si no que estos últimos hablen de "la regulación de las rancheras" ==< con dinero y sin dinero, ah que NO toca,

#23 T Creus, Corruptaluña 4 %, 11/03/2016 - 09:02

Si ara diuen ser independentistes, després seran sobiranistes, catalanistes o el que calgui. El cas és seguir enquistats com sangoneres en els sous públics.

#22 T Creus, Corruptaluña 4 %, 11/03/2016 - 09:01

A aquests trepes únicament els importa el seguir xuclant de la mamella política al preu que sigui. Si cal canviar de partit, es canvia i si cal fer-ho d'idees, que no tenen, es fa.

#21 Carlos Gomez, Bcn, 10/03/2016 - 23:49

Van ser comunistes nomes un estiu,despres socialistes de Hendricks mentre cantaven La Internacional Zero entre sebagos i armanis fins que van adonarse que havien de reiventarse per sobreviure i seguir mantenit el ninxol on sempre ha estat incrustats a costa de la Catalunya que tant estiman
Felicitat

#20 artur., mas-turbador, 10/03/2016 - 22:17

El Ernest es por los servicios prestados