Publicitat
Política · 3 d'Octubre de 2012. 21:06h.

Socialistes per l'autodeterminació

El sector catalanista del PSC reclama en un manifest el dret a decidir

Socialistes per l'autodeterminació

Els signants del manifest

Un total de 145 militants del PSC, arrenglerats a l'anomenat sector catalanista, han fet un manifest en el qual reclamen que "el poble de Catalunya pugui exercir el dret a decidir".

Els signats, entre els quals s'hi troben els exconsellers Ernest Maragall, Marina Geli i Antoni Castells; l'alcalde de Lleida Àngel Ros; l'europarlamentària Maria Badia, el diputat Daniel Font; els exalcaldes Manel Royes (Terrassa), i Lluís Miquel Pérez (Reus); o Antoni Siurana, han aclarit que "és l'Estat espanyol el que, fins ara, ha tancat l'acord la porta" a un acord amb Catalunya.

En aquest sentit, han proposat que l'acord "hauria de tractar-se d'un pacte d'Estat que inclogués un pacte explícit i bilateral amb Catalunya". També hauria de "reconèixer Catalunya com a nació i com a subjecte de sobirania pròpia".

Segons l'ala catalanista del PSC, l'Estat espanyol "hauria de reconèixer el dret d'autodeterminació de Catalunya, que podria ser exercit mitjançant referèndum convocat pel Parlament de Catalunya".

En aquest marc, la Generalitat hauria de disposar "de capacitat decisòria plena en les polítiques bàsiques: educació i salut, cultura i llengua, serveis socials, indústria i ocupació, justícia, immigració, agricultura, representació exterior, esports i presència catalana normalitzada a les competicions internacionals".

"Mentre que serien objecte de decisió compartida el sistema de pensions i seguretat social, la defensa, les relacions de l'Estat espanyol amb les institucions europees, amb les institucions internacionals i amb tercers països, els aspectes comuns de la política immigratòria", han indicat.

Així mateix, "hauria de comportar la presència directa de Catalunya a les instàncies federals europees" i "hauria de contemplar una Agència Tributària Catalana per la qual passés tota la recaptació. Amb criteris fiscals compartits d'àmbit espanyol i europeu. I amb la seva participació en uns mecanismes de solidaritat justos", han afegit.

Publicitat
Publicitat

66 Comentaris

Publicitat
#44 Mónica, Barcelona, 04/10/2012 - 14:09

Votaba a socialismo pensando que la izquierda siempre es solidaria y unionista,ahora resulta que son como los demás. Vaya fracaso, y yo a quién voto si soy muy de izquierda......

#43 spanish, Madrdi, 04/10/2012 - 13:22

exacte quin problem hai ha que marxin..que agafin el primer vol i vagin on vulguin coi

#42 spanish, Madrid, 04/10/2012 - 13:21

falten alguns que han parlat molt del dret ha decidir ....callen perque els hi donin la cadireta ? jajajajajajaa en general ganduls i nomes buscant privilegis

#41 Sansito, Bàsora, 04/10/2012 - 11:44

Em sembla molt bé, però els del PSC no s'aclaren. Veig que afortunadament la manifestació del onze de setembre ha afectat alguns amb positiu. Fins i tot, algú està disposat a no votar el seu partit. Ja no val el que dia passa any empeny. I a Madrid ha estat així.

#40 Àcrata, Badalona, 04/10/2012 - 11:35

Un sociata per l'autodeterminació és com un nazi pels drets humans. O és idiota, o ens pren com a tals.

#40.1 Anarquistes = genocides espanyolistes, Lleida, 04/10/2012 - 14:39

I un anarquista espanyolista és com un genocida serbi parlant d'autodeterminació i democràcia. El no nacionalisme a Catalunya no existeix, tots els anarquistes son espanyolistes i anticatalans com és va demostrar a la guerra civil, on xarnegos anarkos mataven catalans nacionalistes,dones i nens.

#40.2 Àcrata, Badalona, 04/10/2012 - 16:38

#40.1

Anarquistes com Salvador Seguí, Francesc Ferrer i Guàrdia o Joan Garcia Oliver van ser espanyolíssims. Segur! Posa'm algun exemple concret de dones o nens assassinats per anarquistes. Només te'n demano un.