Publicitat
Política · 6 de Novembre de 2016. 18:52h.

Societat Civil Catalana canta els Segadors

"Per quan vingui un altre juny, esmolem ben bé les eines"

L’exvicepresident i actual vocal de Societat Civil Catalana, Joaquim Coll, ha cantat ‘els Segadors’ durant la clausura del XIII congres del PSC. Ho ha fet com bona part del plenari. L’expresident de Federalistes d’Esquerres i actual diputat del PSC al Congrés dels Diputats, Manuel Cruz, estava al seu costat i no ha cantat l’himne nacional de Catalunya.

L’himne té el seu origen en la Guerra dels Segadors del segle XVII. La lletra parla de defensar Catalunya dels seus enemics. Aquest és el fragment que Coll canta en el vídeo:

Ara és l'hora, segadors.

Ara és l'hora d'estar alerta,

per quan vingui un altre juny

esmolem ben bé les eines.

 

Bon cop de falç!

Bon cop de falç, Defensors de la terra!

Bon cop de falç!

Joaquim Coll és Doctor en Història contemporània i especialista en el catalanisme i les polítiques dels segles XIX i XX. Fins l’octubre va ser el vicepresident de Societat Civil Catalana, un càrrec que ostentava des de la creació de l’entitat. Va deixar la vicepresidència per “disposar de més temps per a les seves tasques professionals i personals”, i actualment continua a la junta com vocal. 

L'exvicepresident i actual vocal de SCC, Joaquim Coll
Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#20 Alicia Romero, Barcelona, 08/11/2016 - 23:47

Qué poco sabeis de la lucha de SCC, contra el separatismo. Somos los únicos en Cataluña que damos la cara contra todo y contra todos. Los únicos que denunciamos los atropellos a las leyes. Los únicos valientes que hacemos retroceder a los separatistas. Joaquín Coll es uno de esos valientes. A ver s

#19 Carrscalet, Badalona, 08/11/2016 - 18:08

No es que que canti el que no sent, sinó que no se sent que canti en absolut. Per mi que mastegava chiclet.

#18 Jordi Perpinyà, Perpinyà, 07/11/2016 - 13:28

Això de cantar sense sentir-ho deu ser horribles. Ara tots amb cagarrines i vòmits. A qui volen enganyar aquests espanyolistes/feixistes?

#17 Karkamal, La Marca Hispànica, 07/11/2016 - 10:03

No ens enganyem, els socialistes i l'esquerres amb general, son enemics del conepte d'Espanya com a Nació. Defensen un federalisme de "nacions", "no d'estats". Consideren els " Regnes Històrics Espanyols" com a "nacions" i a la Nació Espanyola només com a un estat. Són enemics de la Naci

#16 Karkamal, La Marca Hispànica, 07/11/2016 - 09:46

Aquests brètols, en veritat, són nacionalistes que defensen que és millor estar junts amb Espanya, a la que consideren com una realitat diferent i només com a un "estat", no pas com a una Nació. Si el catalanisme no fos nacionalista català i fos espanyolista jo seria independentista.