Publicitat
Política · 3 de Febrer de 2020. 15:22h.

Societat Civil intenta ressuscitar

Crea un consell assessor amb Francesc de Carreras i Josep Piqué

Societat Civil intenta ressuscitar

El president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, ha presentat aquest dilluns el seu consell assessor. Un òrgan que dependrà de la junta directa de l'entitat i que proposarà "la realització de projectes que afavoreixin la mobilització del constitucionalisme i acaban amb l'onada de populisme que està present no només Catalunya, sinó també a la resta d'Espanya i a Europa".

L'expresident de l'associació, José Rosiñol, serà l'encarregat de presidir el consell que estarà format per Carmen Posadas, escriptora; Francesc de Carreras, catedràtic emèrit de Dret Constitucional; Josep Piqué, exministre, economista i empresari; Beatriz Becerra, escriptora i exeurodiputada; Carlos Jiménez Villarejo, jurista i exfiscal anticorrupció; Joan Llorach, enginyer, assessor polític i assagista; Josep Maria Oller, catedràtic d'Estadística de la UB; Anna Balletbó, periodista, política i presidenta de la Fundació Olof Palme; Josep Lluís Oller, economista; Miriam Tey, escriptora i editora; Paco Frutos, exsecretari general del Partit Comunista; Juan Claudio de Ramon, escriptor i diplomàtic; Manuel López, assessor de comunicació; Abel Gibert, enginyer i consultor empresarial; Joan Ferran, assagista i exdiputat de PSC; Sixto Cadenas, funcionari i expert en comunicació política; Víctor Francos, jurista; Pere Lluís Huguet, advocat, expresident del Consell de l'Advocacia Catalana i exdegà de el Col·legi d'Advocats de Reus.

Durant la presentació, Sánchez Costa ha agraït a tots els membres del consell que hagin tingut la "valentia" de sumar-se a aquest projecte, atès que la seva "gran trajectòria professional" reforçarà l'entitat "de contingut i de visió a mig i llarg termini". En aquest sentit, ha deixat clar que el constitucionalisme s'ha de mobilitzar, "deixar de banda el victimisme, coordinar-se per donar-li la volta a la situació a Catalunya i no esperar a veure què fa Moncloa o els partits".

Sánchez Costa ha reiterat que "no podem anar amb vuit candidatures a les eleccions, sinó amb poques, clares i fortes per enviar a el separatisme a la banqueta de l'oposició". Si hi ha massa dispersió "la victòria constitucionalista serà més difícil d’aconseguir".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 Agustino, Barcelona, 03/02/2020 - 16:46

Como para fiarse de estos. Van siempre donde más pesa.

#1.1 Cristóbal, Granada, 03/02/2020 - 23:06

Bueno, pesar, pesar, lo que se dice pesar... lo que más pesa es el sueldo y pensión vitalicia del Torra, no? ¿Lo comparamos? Ah, no, el Torra no va a donde más pesa, vaya vaya...