Publicitat
Política · 27 de Novembre de 2009. 18:33h.

'Sociovergència' periodística

El periodista Enric Juliana i el notari López Burniol podrien haver escrit l'editorial conjunt

'Sociovergència' periodística

Rafael Nadal (esquerra), director de 'El Periódico de Catalunya', i José Antich, director de 'La Vanguardia'

El delegat de La Vanguardia a Madrid, Enric Juliana, i el notari Juan José López Burniol, col·laborador d'El Periódico, haurien estat dos dels redactors materials de l'editorial de dotze diaris a favor de l'Estatut, segons diverses fonts consultades per e-notícies.

Enric Juliana (Badalona, 1957) es va incorporar l'any 1991 i, entre d'altres llibres, ha publicat "La rectificació" -una obra col·lectiva- i, més recentment, "La España de los pingüinos" (Destino). Juan José López Burniol, proper a Ciutadans pel Canvi, és autor de "España desde una esquina: federación o autodeterminación" (La Esfera de los Libros), a més d'haver participat també a "Escolta Espanya".

La inicativa va ser impulsada pel director d'El Periódico, Rafael Nadal, i del director de La Vanguardia, José Antich, com ja va informar e-notícies aquest dijous. Antich i Nadal, que coincideixen a diverses tertúlies, havien parlat de la qüestió, però van posar fil a l'agulla dissabte passat. Antich va trucar a Nadal que, en aquell moment, estava celebrant un dinar familiar.

El text inclou alguna expressió pròpia del dret romà com "pacta sunt servanda" ("els pactes s'han de complir"), i recorda la composició interna del Tribunal Constitucional amb un membre recusat i un altre de traspassat.

A més, l'editorial conjunta destaca el paper del PP en el recurs i critica que ara faci "discursos constructius i actituds afalagadores" mentre que oblida la resta de recursos presentats, com el del Defensor del Pueblo, Enrique Múgica, o el de comunitats governades pel PSOE com Aragó, entre d'altres.

Finalment, l'escrit -malgrat el rebombori creat- no és rupturista perquè defensa que Catalunya és una nació en els termes expressats en el preàmbul, però a la resta utilitza expressions com "identitat catalana" o "vell poble europeu".

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#23 ramon, barcelona-c, 28/11/2009 - 13:51

Interessant tema.Inspiració divina a uns periodistes i molta gent es posa d'acord. Aixó permet, al PsoE i el pp prendre iniciatives que no podían justificar i per aclaparació fer creure als ingenus catalans que defensan un bon estatut. Operació d'Estat

#22 berilio, barcelona, 28/11/2009 - 13:41

Los diez periódicos que secundan a la vanguardia y el periódico de ctaalunya no tienen ni 50.000 lectores. El Avui en quiebra es comprado por el Punt. Todos viven exclusivamente de la Generalitat .Sin Tripartito cierran todos,pero todos, eh, no se salva n

#21 berilio, barcelona, 28/11/2009 - 13:38

Ya empieza la desvandada.Ante la aplicación del art. 508.2 del codigo penal comienzan a surgir desertores. El Conseller dice que no yuvo nada que ver. En la Vanguardia tratan de echar el muerto a Bruguera. El Burniol se esconde.
Bruguera llora.

#20 josep m, Vilanova, 28/11/2009 - 11:12

Són diaris que no van dir res en defensa de l'estatut del 30S, que tenia molt més consens, no han fet front comú ni per les infrastructures ni per res. De fet sols menystenen el poble, mireu com ignoren les consultes. Ara què volen liderar?la subvenció?

#19 Silvestre, Sant Sebastià M, 28/11/2009 - 09:11

Vista l'afició progressista de canviar el nom a les coses (afectació, asentament, deconstrucció, grip nova,...) proposo SOCIOPESTILÈNCIA per a descriure aquest síndrome d'Estocolm convergent