Publicitat
Política · 9 de Setembre de 2008. 18:41h.

Solbes es desentén del finançament sanitari

"Qui pensi que la crisi només afecta al Govern central, s'equivoca"

Solbes es desentén del finançament sanitari

El ministre d'Economia, Pedro Solbes

El vicepresident econòmic, Pedro Solbes, ha recordat que dintre del sistema de finançament no existeix una partida de diners específica per a la sanitat, sinó una quantitat que cada comunitat autònoma ha de decidir a quines àrees destina. Solbes s'ha referit d'aquesta forma, en declaracions a la cadena Ser, al document que el ministeri de Sanitat ha remès a les comunitats autònomes i al ministeri d'Economia -i que serà analitzat en la seva pròxima reunió del dia 11 pel  Consell Interterritorial de Salut- en el qual es defensen les necessitats del Sistema Nacional de Salut i se sol·licita que es garanteixi la seva sostenibilitat.

Preguntat sobre aquest document, Solbes ha considerat lògic que els consellers de Sanitat i el ministre, Bernat Soria, reclamin més diners per a la seva àrea, encara que ha insistit que són les autonomies les quals han de repartir els recursos financers i destinar-los a les àrees que creen convenients.

Així mateix, s'ha mostrat convençut que haurà un acord sobre el nou sistema de finançament autonòmic, i ha dit que "haurà una mica més de diners", encara que ha assenyalat que si els ingressos de l'Estat van pitjor els ingressos de les comunitats autònomes també aniran així. "Qui pensi que la crisi és només del Govern central i a ells no els toca, s'equivoca", ha afirmat.

Respecte al finançament local ha afirmat que també està vinculada al percentatge d'ingressos de l'Estat, i si aquest és menor "lògicament" també serà inferior per als ajuntaments.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Joan, Barcelona, 10/09/2008 - 09:15

I 3 evegades mès de funcionaris que Catalunya, aixó sí amb el carnet psoe a la boca.
Els hidalgos extrenenys es van acabar.
Ara prefereixen viure bé de l´expoli de les colonies ( solidaritat).
On es el seu orgull d´espanyols, sempre parant la má.?

#2 Miguel, Cáceres, 10/09/2008 - 00:37

Hacía falta que alguien lo dijera así de claro. Las CCAA reparten los fondos recibidos como les apetece. En Cat. preferís tener embajadas y canales de TV con sueldos millonarios. En Extremadura preferimos más médicos y profesores. Así que menos llorar.

#1 joan, manresa, 09/09/2008 - 19:10

¡¡¡Vergonyós..!! Com pot un home daquesta inteligencia pot arribar dir cosses iguals.Ha perdut el nord Sr.Solbes.Miri hauríem de tornar tota la cantitat dimmigrants que Vostés han portat a Catalunya.No és merexen rés més.La Autonomía ha tocat fons