Publicitat
Política · 22 de Juliol de 2008. 22:13h.

Solbes es queixa del PSC

"Els socialistes han tingut una posició oberta, menys Catalunya"

Solbes es queixa del PSC

Antoni Castells, amb Pedro Solbes

El vicepresident econòmic, Pedro Solbes, ha assegurat la nit d'aquest dimarts, en acabar la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera, que la major part de les comunitats socialistes han tingut una posició "raonablement oberta" respecte al document de finançament presentat, "a excepció de Catalunya", mentre que en les del PP "he vist de tot". En una conferència de premsa en finalitzar la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), Pedro Solbes, ha destacat que més que un rebuig del nou model de finançament, el que ha percebut per part de les comunitats del PP és la "necessitat d'aclarir punts i d'introduir altres elements addicionals".

Segons el parer de Solbes, el document presentat a les comunitats autònomes "ha delimitat el terreny de joc", encara que ha reconegut que hi ha "elements nous que caldrà afegir", i ha destacat que intentarà "unificar el màxim de voluntats per poder aprovar totes les normes necessàries".

Preguntat per si hi haurà un nou document de finançament abans del 9 d'agost, ja que l'Estatut preveu que per a aquell dia han d'estar pactades les línies generals del nou model, Solbes ha reconegut que no hi haurà document abans d'aquesta data, i s'ha remès a la pròxima reunió que mantindrà el Govern el pròxim dilluns amb la Generalitat per "parlar d'aquests temes". De fet, Solbes ha anunciat que presentarà una nova proposta de model de finançament el mes de setembre o l'octubre. "Es tracta que el model -ha dit- estigui enllestit pel 2009. No hi haurà un nou document abans del 9 d'agost".

Solbes, a més, ha declarat que "sóc conscient que l'Estatut és una llei orgànica i l'objectiu és complir amb la llei". I s'ha disculpat en referència a les declaracions que havia fet abans de la reunió: "Si he dit que Catalunya pretén imposar el seu model de finançament, m'he equivocat. Entenc que Catalunya demani el seu propi model".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 josep37, BCN, 23/07/2008 - 14:22

Aquest sociata que cony ha de dir el Peret de Valencia fins i tot ja no sera pspv, que bretols.

#4 dani, reus, 23/07/2008 - 12:05

Un cop s'acabat l'obra de teatre del PSC, tot tornara a ser com abans, els sociates catalans a les ordres del PSOE i deixan Catalunya penjada.

#3 joan garcia, Tarragona, 23/07/2008 - 08:47

Tot comendia ven aviat veurem als 25 escons del PSC donant siport als pressupostos de Solbes.

#2 Kropotkin, Vic, 23/07/2008 - 08:03

A buenas horas se dan cuenta de la clase de individuos que componen el PSC, son hasta para asustar al PSOE.

#1 pajarin, BCN, 23/07/2008 - 00:56

Razonando , razonando por el ....... nos van dando.QUE QUIEREN, QUE NI SIQUIERA NOS QUEJEMOS