Publicitat
Política · 10 de Juliol de 2008. 21:52h.

Solbes treu valor a les balances fiscals

"Són simplement uns fluxos"

Solbes treu valor a les balances fiscals

El conseller Castells i el ministre Solbes

El vicepresident econòmic, Pedro Solbes, ha atribuït el retard en la publicació de les balances fiscals a la complexitat de la seva elaboració i ha confirmat que les dades es coneixeran el pròxim dia 15. Ha descartat que hi hagi problemes i ha insistit en què aquesta tardança "el que posa en relleu és el que sempre he dit, la complexitat de l'elaboració." Ha agregat que les balances fiscals són "simplement uns fluxos", que, per al seu càlcul, prenen en consideració certs conceptes, i, "en cap cas", suposen "ni una manca ni un excés de finançament", sinó que són "un element més a prendre en consideració.
       
Després d'indicar que "en sortiran moltes" balances fiscals, Solbes s'ha referit als dos mètodes de càlcul: el del flux monetari, que mesura l'impacte econòmic del sector públic en un territori, i el del flux del benefici, que reflecteix la incidència de les inversions del sector públic sobre el benestar dels ciutadans

"Ho he dit moltes vegades", ha continuat, "encara estant d'acord amb els dos mètodes de càlcul, hi ha un problema que és la imputació d'ingressos i despeses, que pot fer-se amb criteris molt diferents, i hi ha moltes opcions per a aquestes imputacions d'ingressos i despeses.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Sergi, Badalona, 11/07/2008 - 08:44

El Solbes aquest ens està volent preparar per fer-nos alguna de grossa. Les balances fiscals s'utilitzen en altres Estats de la Enió Europea i aquí són simplement uns "fluxos" que cal tenir en compte. Seràs barrut Pedrito!!!!!!!!

#5 carrasclet, Reus, 11/07/2008 - 08:41

simplement fluxos? em recorda a cert polític que valorar el petroli del Prestige com a filets de plastilina.

#4 Dolors, Terrassa, 11/07/2008 - 02:21

Això és un espoli fiscal sense pal.liatius!No hi ha dret. No hi podem fer res? Què passa amb els polítics catalans? I encara n'hi ha que dubten si donaran suport o no als presupostos a Madrit! Ja està bé! Ja n'hi ha prou!

#3 Ariel, Barcelna, 11/07/2008 - 02:11

Quan et dessagnes la dinyes però ben mirat "és un flux". I al funeral el mossèn podria dir "va moriri d'un flux". Això em recorda els "partes" dels afusellaments del franquisme. "Causa de la muerte: hemorragia interna". Un flux!

#2 bé, Cornellà, 10/07/2008 - 23:37

És injust