Publicitat
Política · 12 de Juny de 2012. 17:15h.

Solidaritat aposta per una "renovació completa" de l'Oficina Antifrau

Uriel Bertran troba "lamentables" les declaracions del director, Daniel de Alfonso

El portaveu de Solidaritat al Parlament, Uriel Bertran, ha considerat "lamentables" les declaracions del director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, diumenge passat a El Periódico en què aquest afirmava que "no penso quedar-me quiet ni penso permetre'n el tancament" i advertia que "jo també tinc cartes" per jugar.

Bertran ha criticat que el director es permeti "el luxe d'amenaçar" i ha insistit a qualificar el seu comportament de "lamentable". El dirigent de SI s'ha mostrat partidari d'una "renovació completa" en aquest organisme després que un alt càrrec, Carles Quílez, que finalment ha estat exculpat, estigués imputat en una causa judicial.

Tanmateix, ha deixat clar que no és partidari "de cap manera de tancar" l'Oficina Antifrau, però que el que ha de fer aquest organisme "és la seva feina" alhora que ha qüestionat la seva eficàcia perquè "no recordem cap actuació destacada ni que hagi portat ningú davant el fiscal".

Uriel Bertran ha manifestat finalment, en al·lusió als viatges de l'Oficina Antifrau o del Síndic de Greuges, que "han de correspondre a funcions molt clares" i que "el que ha de fer tant el Síndic, com l'Oficina Antifrau, és que, quan viatgin, que quedin molt clars els objectius".

El diputat ha considerat que les informacions periodístiques sobre els viatges no són "un atac a Catalunya" com havia afirmat Ribó. "D'atacs a Catalunya en rebem molts, però els responsables polítics el que han de fer és demostrar que fan la seva feina".

El portaveu de Ciutadans, Jordi Cañas, ha manifestat per la seva banda que "a alguns partits l'Oficina Antifrau els molesta", però ha admès que "no sembla que les expressions siguin les més adequades" en al·lusió a l'entrevista de Daniel de Alfonso. "El director de l'Oficina Antifrau no pot dir que no s'estarà quiet" perquè "ell no té aquí res a dir; qui ha de decidir si es tanca o no és el Parlament".

Per la seva banda, la diputada d'ICV, Dolors Camats, ha considerat també que ha ser el Parlament "qui decideixi tancar l'Oficina Antifrau, igual que va decidir obrir-la". Camats s'ha preguntat "què li fa pensar al director de l'OAC que es vol tancar l'oficina" i ha comentat que per ella "fa una feina útil pels temps que corren".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#4 Almogàver , La Sagrera , 13/06/2012 - 19:06

Daniel de Alfonso ha impartit com a professor masters i post grau a ESADE, forman a gent com els que coneixem i surten a les cròniques judicials. Posar-lo enfront de l'oficina antifrau és com possar a un pederastra de mestre de primaria.

#3 Laura F., Reus, 13/06/2012 - 00:56

L'estelada al Congreso

http://youtu.be/iCztEspusU0

Visca Catalunya !!!

#2 ciutada, bcn, 12/06/2012 - 19:04

aquest de l'esquerra amb cara de simi barrejat amb truja és el tal Novoa? pfffff... quin personal...

#1 joan, Bcn, 12/06/2012 - 17:26

Està clar, cal una oficina anti anti frau amb el perfil habitual: edifici amb mobiliari de multinacional de pasta, plantilla d'unes cent persones totes enxufades, ordinadors de darrera generació, viatges a tutiplén i activitats per donar feina a les empreses dels cunyats.

#1.1 Joanet, BCN, 12/06/2012 - 17:49

... i embolicarse amb la senyera!

#1.2 Parsifal, Bcn, 12/06/2012 - 20:04

Felicitats Joan