Publicitat
Política · 30 d'Agost de 2010. 23:23h.

Solidaritat atreu crítics amb Carretero

Diverses personalitats sobiranistes donen suport a Laporta

Solidaritat atreu crítics amb Carretero

Carretero, entre Agustí Soler i Heribert Barrera en el míting de les cotxeres de Sants

Solidaritat Catalana per a la Independència -el partit de Joan Laporta- ha rebut el suport de diversos grups independentistes alguns dels quals havien estat vinculats a Reagrupament, la formació de Carretero.

El suport es farà explícit en una roda de premsa convocada aquest dimarts, a les dotze del migidia, a l’Hotel Diagonal Zero (Pl. Llevant, s/n) de Barcelona on Laporta, López Tena i Uriel Bertran ja van presentar el seu projecte polític.
 
Entre els participants hi haurà també Agustí Soler, portaveu del Partit Republicà Català; Santi Vilanova, portaveu d’Els Verds-Alternativa Verda; Àlex Sánchez, del Cercle Català de Negocis (CCN) i Oriol Sallas, expresident de Reagrupament Nacional Català.

Agustí Soler -exregidor d'ERC i després del PI a l'Ajuntament de Barcelona- ja va participar en la presentació de Reagrupament a Barcelona el 2009 en un acte a les cotxeres de Sants i en alguna de les assemblees, però el Partit Republicà Català, amb implantació a Girona, s'ha allunyat posteriorment de Reagrupament llevat de Carles Bonaventura, que es va acabar integrant en la junta directiva.

Santi Vilanova, un històric de l'ecologisme a Catalunya i que ja va ser candidat de Nacionalistes d'Esquerra per Girona l'any 1980, és un dels participants en la gran coalició per la independència, sorgida a partir de la Conferència Nacional del Sobiranisme, que aplega diversos partits minoritaris i que també ha anunciat la seva voluntat de concórrer a les eleccions.

El Cercle Català de Negocis dóna suport també a aquesta candidatura, però alhora un dels seus membres ha estat escollit també candidat de Reagrupament per Barcelona. I Oriol Sallas és el cas més simptomàtic perquè va ser l'home de confiança de Carretero als inicis de Reagrupament, però posteriorment se'n va desvincular. De fet, és un dels que té registrat Reagrupament com a partit al Ministeri de l'Interior motiu pel qual la formació de l'exconseller necessita una altra marca electoral encara per decidir.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Imma, Vilanova i la Geltru, 31/08/2010 - 11:36

Rea.cat ha treballat molt perque es parli de la independencia,sense ells no hauriem avançat tant.Es igual quins VIPS estan a un i l'altre la gent de a peu son el que fan gran un partit,i no tenen tans interesos de poltrona.

#6 Santfeliuenc, Sant Feliu de Codines, 31/08/2010 - 10:40

Doncs el President, i el secretari del CCN, estaven en la inauguració del local de Reagrupament a Vic...............encoratjo al CCN a donar suport a Reagrupament veient la manera d?actuar de Solidaritat.

#5 Santfeliuenc, Sant Feliu de Codines, 31/08/2010 - 10:40

diu que ahir al vespre estaven reunits Solidaritat i CCN, per concretar que anirien junts a les eleccions al Parlament..............

#4 Santfeliuenc, Sant Feliu de Codines, 31/08/2010 - 10:39

Aquesta noticia no es totalment certa, el CCN dona suport a qui proclami la independència al seu programa electoral..........com sempre els de Solidaritat, son uns embruta paelles, la noticia que va sortir als mitjans .......

#3 Pere Fleix, Barcelona, 31/08/2010 - 09:55

Tantes notícies diàries sobre els diversos moviments independentistes extraparlamentaris cansa, i molt. Les candidatures ja neixen cremades, fet que va indevitable la davallada dels vots independentistes i un augment dels votants constitucionalistes