Publicitat
Política · 21 de Febrer de 2011. 19:12h.

Solidaritat decidirà diumenge si es presenta a Barcelona

Els Estatuts impedeixen que Laporta es presenti si és diputat

Solidaritat decidirà diumenge si es presenta a Barcelona

López Tena, Laporta i Bertran, en una foto d'arxiu

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) decidirà el proper diumenge 27 de febrer si es presenta o no a les eleccions municipals a Barcelona. L'assemblea es farà a la seu del partit a Plaça Catalunya. En cas afirmatiu, se celebrarien primàries al mes de març per escollir el cap de llista i la resta de persones que conformarien la candidatura.

"Tot apunta que existeix la voluntat que SI es presenti a Barcelona", ha dit el secretari general, Uriel Bertran. Els Estatuts de la formació independentista impedeixen que un diputat pugui també ser candidat a les eleccions municipals, per la qual cosa Joan Laporta no podrà encapçalar el cartell a la capital catalana.

Bertran ha assegurat que no està tancada l'opció de presentar una candidatura independentista unitària encapçalada per una persona de consens, proposta que ja ha estat adreçada a ERC i les CUP, i on els candidats, a partir del número 2, serien “en relació al nombre de vots obtinguts a les darreres eleccions al Parlament per part dels partits que en van formar part”.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Ramon, Barcelona, 22/02/2011 - 11:50

Solidaritat, Eudald. Si necessites tan poc per deixar de votar Convergència potser que votis doncs Solidaritat. Pensa que Esquerra hi ha el perill que torni a fer tripartits. Hi ha el perill que mantingui Barcelona en poder del PSOE. No crec que gosi. Ni que pugui. Però davant el dubte...

#9 Escèptic independentista, manresa, 22/02/2011 - 11:30

Hi haurà algun valent o tal vegada heroic militant que gosi oposar se al candidat del Tena o Uriel desprès del canibalisme del Congrés contra els candidats alternatius. Qui es creu en unes primàries a SI desprès de la brutícia que han infringit als candidats no oficials?

#8 Eudald71, Barcelona, 22/02/2011 - 00:54

Volia votar Convergència. Però vist que a CiU no van a votar a "Barcelona decideix" i que el senyor Trias només escriu a l'ABC: O es presenta Solidaritat o votaré ERC.

#7 Ramon, Barcelona, 21/02/2011 - 23:42

Tenir la millor representació independentista al consistori ha servit perquè aquesta tradició sumi amb el PSOE. Per tenir representació així millor no tenir-la. Barcelona necessita alternança i aquí sí que per higiene democràtica.

#6 Ramon, Barcelona, 21/02/2011 - 23:35

Osonencs, rossellonesos, vallespirencs, tots sem catalans. Però no tots tenim un barnús tan maco.