Política · 2 de Juny de 2011. 14:55h.

Solidaritat demana una comissió d'investigació sobre Puig

Per esclarir els fets de Barcelona i Lleida

Solidaritat demana una comissió d'investigació sobre Puig

Uriel Bertran i Alfons López Tena, al Parlament, en una foto d'arxiu

El diputat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Uriel Bertran, ha demanat el vot favorable a l’esmena presentada per SI a la Moció sobre Seguretat Ciutadana als municipis per tal d’impulsar una Comissió d’Investigació que esclareixi els errors produïts al desallotjament del passat 27 de maig a Barcelona i Lleida pels més de 120 ferits i per les “duríssimes i injustificades” càrregues policials.

Bertran ha recordat que és necessari que s’investiguin les circumstancies concretes del desallotjament, esbrinar què va passar exactament amb els ciutadans ferits -d’entre els quals hi havia periodistes- i saber “exactament” les ordres que es van donar.

El diputat ha recordat que "hi ha molts aspectes opacs, moltes contradiccions del propi Conseller d’Interior i crítiques dels propis sindicats policials". Bertran ha recalcat que és realment necessari perquè si no s’esbrina en què es va fallar no es podran esmenar els errors i “en un futur no es pot tornar a repetir una situació semblant”.
 
SI ha estat l’única formació política que ha demanat la destitució del Conseller Felip Puig i havia demanat a la Mesa que aquesta destitució es votés avui en el Ple del Parlament. No obstant, la Mesa ha considerat que la petició de Solidaritat no complia els requisits i ha estat rebutjada.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 marc, collbato, 05/06/2011 - 08:18

Demana una comissió d'investigació, no vol dir culpabilitzar ningú, a part, és Treball dels Diputats Vetlla pels Drets del ciutadà.Si no s'investiga em Dóna Raons per a pensar, que realment és van cometre abusos i el conseller d ' interior te alguna cosa que amagar.

#5 ferran, barcelona, 03/06/2011 - 08:16

Aquest Uriel s´esta equivocant,. Preten fer la feina de les esquerres mes populistes. Es pensa que aixi fara mes vots?. Fa pena veure que tot el que fan nomes es pels vots. Ara a la dreta ara a l´esquerra. Lopez Tena tu que ets mes inteligent fes-li entendre, o que plegui.

#4 Bernat, BCN, 03/06/2011 - 00:43

Tu sí que tens poca feina, Sergi, sempre fent la pilota als espanyolistes. Au, vés-te'n a Epanya i deixa'ns tranquils.

#3 Joan, Barcelona, 02/06/2011 - 18:13

Doncs tenen raó: per què no estaven identificats, els mossos, tal com marca la llei? Autoritarisme no és el mateix que autoritat: veien com pegaven gent asseguda a terra vaig tenir vergonya de la policia del meu país. I em sembla bé que hi hagi algú que demana explicacions.

#3.1 Trigèmin, Babaus a dojo!, 02/06/2011 - 23:18

Invoques la llei i justifiques la seva violació continuada?
Jo sento vergonya per vosaltres, de veure-us tan rucs, jugant als herois revolucionaris i fent de companys de viatge dels espanyolistes.
No teniu puta idea del que és repressió de debò i esteu ajudant al populisme que ens vol morts.

#2 Sergi, Barcelona, 02/06/2011 - 16:06

Que en tenen poca de faina aquests de Solidaritat, només enredar, aquesta és la seva unica feina. Pobrets quins resultats els esperen a les pròximes. Però els haurem de patir més de 3 anys. Que consti que jo soc independentista, però siusplau, no d'aquests.