Política · 22 de Desembre de 2010. 18:16h.

Solidaritat denuncia la "destrucció" de la immersió

Demana a Mas "no acatar" la sentència del Suprem

Solidaritat denuncia la "destrucció" de la immersió

Els quatre diputats de Si, en una foto d'arxiu

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha assegurat que les tres sentències del Tribunal Suprem sobre el model d'immersió lingüística signifiquen la "destrucció" del sistema escolar actual a Catalunya. El partit liderat per Joan Laporta també troba que és una "nova agressió de l’Estat espanyol cap a la llengua, la cultura i la identitat de la nació catalana".

SI ha instat al candidat a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, a què " digui demà (per dijous) en seu parlamentària, durant la segona volta del seu discurs d'investidura, que el seu govern no acatarà la sentència del Suprem, una sentència que posa punt i final a les competències que disposava fins ara Catalunya en matèria de Política Lingüística".

Segons el diputat Toni Strubell, aquesta “actuació del Tribunal Suprem trenca uns pactes de la transició que ja eren tènues i que no donen cap opció a la supervivència i bona salut de la llengua catalana dins de la comunitat educativa i societat en general” i que ens trobem davant de “l'inici d'un ‘genocidi lingüístic i cultural’ contra Catalunya plenament ordit des de les altes institucions de l'Estat espanyol que cap idioma europeu estaria en condicions de superar”.

Finalment Strubell ha recordat que les sentències del Tribunal Suprem que ordenen a la Generalitat que garanteixi el castellà com a llengua vehicular a les escoles “es fonamenten en la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut provocada pel recurs que va presentar el Partit Popular".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 pep, manresa, 22/12/2010 - 23:19

Solidaritat denuncia el fet, però també deixa ben clara quina és la solució, i em sembla que no cal ser gaire espabilat per veure la necessitat imperiosa que tenim de disposar d'un estat propi, en tots els aspectes, cultural, social, lingüístic, econòmic, etc.

#11 pep, manresa, 22/12/2010 - 23:14

pepet del sobrall, i què haguéssis fet tú?, a mi em van fer jurar bandera a la mili però aixó no treu que per altra banda també participés en accions contra el règim i de caire independentista
Primera que soc ateu, i segona que tot jurament o promesa sota coacció és paper moll

#10 Anabel, Badalona, 22/12/2010 - 21:39

La Generalitat ya financia muchas clases de castellano sin ser obligada por el TC, universidades, EOI, escuelas de adultos, asociaciones de vecinos, hasta en bibliotecas están dando clases de castellano, pero de cara a la galería hay que tocar un poco las narices, y de paso meterse con los xarnegos

#9 David, Barcelona, 22/12/2010 - 19:14

Bah! Esta gente no sabe que hacer, solo se preocupa por lo insignificante y por lo que no merece la pena discutir.
Que se preocupen de hacer cosas más importantes, que este asunto ya hace tiempo que está resuelto.

#8 Joan, St Boi, 22/12/2010 - 19:08

A Catalunya s'ha d'aprendre en Català. El que no ho vulgui fer, a espanya en tròbarà moltes de escoles que ensenyen en catellà.
INDEPENDÈNCIA JA.