Política · 13 de Maig de 2011. 16:32h.

Solidaritat deu calés

La ruptura amb Laporta deixa 'penjats' diversos proveïdors de les darreres eleccions

Solidaritat deu calés

Els diputats de Si, abans de la ruptura amb Laporta

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) deu "una suma de diners considerables" a un grup de professionals autònoms i petites empreses per la feina que van fer durant la campanya electoral per a les eleccions al Parlament amb Joan Laporta de candidat.

"La formació ha anat ajornant els pagaments demanant comprensió al grup de professinals que va realitzar una sèrie de materials de capmanya en la que estaven involucrats fotògrafs, músics, realitzadors, productors", han manifestat els afectats a e-notícies.

A més, denuncien que la coalició, que és a qui li reclamen els diners, es nega a pagar "al·legant que l'actual partit està desestructurat i sense fons per assumir totes les despeses que en el seu moment van contraure".

En aquest sentit, revelen que "l'última propsosta que ens han fet és que ells estan disposats a pagar un 65% del total" en una reunió amb el diputat Uriel Bertran i el membre de SI Jordi Anguera.

També han anunciat que "hem posat en disposició dels nostres advocats l'assumpte i en els propers dies començaran a iniciar-se les diligències legals oportunes".

Per la seva part, el secretari general de SI, Uriel Bertran, ha confirmat que es deu una quantitat de diners a proveïdors. "Nosaltres els hi pagarem el 75%", perquè considera que Laporta, al menys, s'ha de fer càrrec del 25% restant. "No deixarem ningú penjat", ha indicat a e-notícies.

Bertran ha responsabilitzat del deute a Joan Laporta i a César Martínez, que va ser l'administrador electoral de SI a les eleccions i és un dels tres fundadors de DEmocràcia Catalana (DC). "És qui es compromet amb aquesta gent i és DC qui no paga", ha dit. Per últim, ha explicat que "vam saber que existia aquest deute una vegada el Laporta havia marxat".

Fonts de Democràcia Catalana han negat que el deute sigui seu, ja que consideren que aquesta quantitat l'ha d'assumir la coalició. A més, Martínez ha explicat a aquest diari que "la campanya era en tot moment portada per una coalició" i que ell estaba autoritzat a contractar gent "per a la coalició".

Publicitat
Publicitat

52 Comentaris

Publicitat
#36 Adrià, Barcelona, 16/05/2011 - 15:26

No es que degui calés.... és que en Laporta va imposar els actes en seus i Hotels dels seus amiguets que en principi "ho cedien com a patriotes".

Quan va marxar aquest impresentable, temps els fa faltar per passar factures de 6000-10.000€

Tot un exemple de col·laboració desinteressada

#35 Maria, BCN, 15/05/2011 - 14:50

M'agradaria saber les magnituds dels préstecs dels grans partits amb algunes entitats bancàries i així potser entendriem més bé algunes votacions.

#35.1 Sergio , Barcelona, 16/05/2011 - 13:16

Pregúntale a la gente que han dejado de pagar si las cuentas de los grandes partido les consuelan.
No es política, es una entidad aprovechándose de un grupo de profesionales.

Lamentable que gente con esta altura moral pretenda gestionar un país y sus presupuestos.

#34 Lluis, Vilanova, 15/05/2011 - 08:47

A veure si ho entenc:
- no volen Laporta ni les seves opinions per anar units a Barcelona amb la resta d'independentistes.
Però si volen:
- la notorietat de Laporta per entrar al parlament i després ignorar-lo
- els diners de Laporta.
Si Solidaritat són ells que paguin ells per ètica.

#34.1 Pere, Barcelona, 15/05/2011 - 10:29

Les disbauxes de Laporta no les ha de pagar SI, El trànsfuga va creure que Solidaritat era el Barça, però a Solidaritat els diners són minsos com per pagar-li tants capricis i tanta festa. Per això li van ensenyar la porta i ell va deixar les factures

#34.2 ali martil, la selva, 15/05/2011 - 11:13

Vaig assistir com adherit a un munt d'esdeveniments durant la campanya. Un dia a Sant Boi, l'Emili Valdero a pregunta d'on sortien tantes misses, va dir en public que el "Sr. Jan Laporta" era l'aval de tot plegat i el seu home de confiaça el tesorer.

#32 Sidro, Mollerussa, 14/05/2011 - 23:59

Només 10 culés, a veure si em voldreu fer creure que són del madrit?

#31 jesus, sabadell, 14/05/2011 - 15:04

los de solidaritat son muy poco solidarios con sus acreedores, al loro! que no estamos tan mal, estan peor.