Publicitat
Política · 2 de Març de 2011. 12:29h.

Solidaritat perilla

Laporta demana pactar amb ERC i fugir de "polítiques endogàmiques i qüestions personals"

Solidaritat perilla

Solidaritat, durant les primàries de setembre

El diputat de Solidaritat Catalana, Joan Laporta, en un comunicat, explica que "el propassat estiu vaig fer el pas a la política per treballar a fi que Catalunya sigui un Estat de la Unió Europea. Al meu entendre, aquest objectiu només es pot aconseguir amb la unitat de les forces catalanistes independentistes".

"Democràcia Catalana, partit que presideixo, treballarà, com ha fet des dels seus inicis, per la unitat de l’independentisme", deixa clar. "Amb aquest esperit constructiu, a les eleccions al Parlament de Catalunya Democràcia Catalana es va presentar amb coalició, amb cinc partits més, sota el nom de Solidaritat Catalana per la Independència", recorda.

"Ara, en vistes a les eleccions municipals del 22 de maig, penso que és necessari forjar una altra gran coalició independentista a la ciutat de Barcelona, una unitat política que pot ser clau en el govern de la capital del país, en una Barcelona des d’on podem projectar la catalanitat al món", considera.

"Democràcia Catalana, com així va fer a les eleccions al Parlament, té la ferma voluntat de continuar sumant esforços, mai de dividir l’independentisme. Alguns dels partits que formen part de Solidaritat Catalana per la Independència volen anar en solitari a les municipals a Barcelona, postura que respecto, però que no comparteixo", deixa clar.

"Democràcia Catalana i jo mateix no participem d'aquest posicionament polític -ben legítim, per altra banda- perquè pensem que en aquestes eleccions municipals a Barcelona una candidatura unitària de tots els partits independentistes seria la millor manera que l’independentisme assolís unes quotes de poder tan necessàries des del punt de vista nacional", assenyala.

"Confio que la majoria de partits que formen part de Solidaritat Catalana per la Independència apostin també perquè l’independentisme gaudeixi d’una unitat majoritària amb grans expectatives en quan a resultats", manifesta.

"Respectant totes les opinions, crec que és el moment de fer política de país i no caure en polítiques endogàmiques de partit. Per Catalunya i la seva capital, Barcelona,  cal unir esforços, mostrar unitat i no aixecar noves  banderes que ataquin a les ja existents", alerta.

"En la meva opinió, cal un acte de generositat i d’humilitat a favor d’aquesta gran coalició de partits independentistes, cal deixar enrere possibles qüestions personals. En el meu cas, us asseguro, no tinc cap problema amb cap altre partit ni polític independentista, els reconec la seva trajectòria i, òbviament, no tinc cap dret a vetar a ningú", deixa clar.

"Sota el meu punt de vista, i respectant, insisteixo, tots els plantejaments dels meus companys de Solidaritat Catalana per la Independència, estic ben convençut que les municipals a Barcelona són una ocasió òptima per unir el moviment independentista".

"Vam sumar esforços per entrar amb força al Parlament de Catalunya, vam tenir uns bons resultats i ara cal fer-ho al cap i casal de la Nació. A Barcelona, l’independentisme pot tenir la clau de govern.  És una oportunitat històrica que no podem desatendre", conclou.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#29 pep, palma, 03/03/2011 - 14:01

molt be marcsabates defensa el teu amo i senyor. faci el que faci esta ben fet a que si?? quan d'anys tens??, jo diria que 5 o 6 anys d'edad intelectual. guapeton que te menjaria aquestes galtetes que tens

#28 Marc Sabatés i Laporta, Barcelona Catalunya //*//, 02/03/2011 - 20:44

Ben fet Joan Laporta , ara és horar d ' unir , no de dividir .
Un sol crit Catalunya independent //*//
Marc-Sabates.Com

#27 Ciudadanista, Barcelona, 02/03/2011 - 20:14

Tiene razón Laporta en que la endogamia es mala. Por eso todas las tribus primitivas la prohíben desde hace miles de años. Ya es hora de que lo tengan en cuenta los nacionalistas identitarios y practiquen la exogamia.

#26 joan, manresa, 02/03/2011 - 18:01

El Casal,17,55h.-Mala peça te el teler,i no es que el Sr.Laporta no tingui un dit de raó..,pro s'equivoca amb las formas.No cal tenir tanta prepotencia,els resultats van ser els que van ser,i no son per tirar cohets ni per portar aquest empaque...Sr.Laporta,el País necesita l'Independencia ben fe

#25 Miquel, Cadaqués, 02/03/2011 - 15:43

El que a tots els partits espanyols es diu que és un debat, quan passa a SI es diu que perilla. XDDD
LOL

Si Solidaritat perilla, el PP i el PSC ja s'han dissolt.