Publicitat
Política · 24 de Maig de 2012. 13:47h.

Solidaritat proposa "l'Estat propi" com a 'pla B' al pacte fiscal

Bertran afirma que el president Mas "ens ha demanat l'opinió" sobre el procés d'independència

Solidaritat proposa "l'Estat propi" com a 'pla B' al pacte fiscal

Uriel Bertran, amb el president Artur Mas

El diputat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Uriel Bertran, s'ha reunit amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per tractar el pacte fiscal i li ha demanat que el model "es mantingui en els termes que ha aprovat el Parlament". Tot i això, el diputat independentista li ha plantejat la possibilitat d'un "pla B", que estaria basat en assolir l'estat propi, per si el pacte fiscal no surt endavant.

"Li hem demanat que davant d'un previsible rebuig del PP, l'alternativa sigui anar cap a l'estat propi i mantenir els objectius d'aquest pacte fiscal", ha assegurat el diputat de SI als periodistes després de la trobada. Per a Bertran, "Mas ha d'escollir si vol un model sobiranista que acabi amb l'espoli fiscal o si vol un model que continuï amb el pacte fiscal".

El diputat de SI també ha explicat que el president de la Generalitat li ha demanat "l'opinió" de com plantejarien el procés d'independència. "Això de l'Estat propi com ho faríeu?", li ha preguntat Mas. En aquest sentit ha afegit que "ha escoltat atentament i ens ha dit que en tindrem ocasió de parlar en els propers mesos".

Finalment, ha demanat que el pacte fiscal "no es quedi en un carreró sense sortida" i ha instat Mas a "rebutjar les "renúncies que obliga el PSC" perquè "són -ha afegit- les que li exigiran Griñán i Rubalcaba".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Francesc, Reus, 24/05/2012 - 19:55

Amen per el bon camí, l´única solució es la independencia.

#1 PAOLA., barcelona, 24/05/2012 - 14:26

Pero todavia estan en el plan B, el C para cuando a las ranas les salga pelo.