Publicitat
Política · 24 de Setembre de 2012. 16:03h.

Solidaritat proposa un govern d'unitat nacional

Format per les forces polítiques parlamentàries que vulguin obrir el procés d'independència

Solidaritat proposa un govern d'unitat nacional

Els diputats Uriel Bertran i Alfons López Tena, en una imatge d'arxiu

Solidaritat ha fet arribar un document als portaveus parlamentaris de les formacions polítiques que van donar suport a la gran manifestació independentista de la Diada -CiU, ICV-EUiA i ERC- on proposa un full de ruta clar per poder declarar la independència de Catalunya com a molt tard a finals de 2014 mitjançant un govern d'unitat nacional.

El text, format per nou punts, insta a "assumir la completa sobirania nacional del poble sobre el territori del Principat de Catalunya i inicia el procés per declarar i constituir l’Estat català en la present legislatura que culmina, com a màxim, l’any 2014".

També es demana que enguany es constitueixi "un Govern d’unitat nacional de transició a la independència que prepari totes les estructures institucionals necessàries de l’Estat català -Hisenda, Seguretat Social, Energia, Seguretat interior, Afers Exteriors..."

Aquest executiu "estarà integrat per les forces polítiques parlamentàries que vulguin obrir el procés d'independència i assolir-la en aquesta legislatura, les forces polítiques extraparlamentàries amb rellevant representació municipal, i persones independents rellevants del moviment per la independència".

El Govern d'unitat nacional que proposa SI "assumeix la recaptació íntegra de tots els impostos, taxes, i cotitzacions socials, posant fi a l’espoli fiscal espanyol, i destinant els nostres recursos a la reversió de les retallades, i a polítiques actives de foment de l'economia productiva, polítiques socials avançades, i recuperació de la dignitat i el benestar de tot el poble de Catalunya".

També haurà d'iniciar "immediatament les negociacions amb la comunitat internacional per al reconeixement de l’Estat català, amb especial orientació vers l’ONU i la Unió Europea, quina ciutadania en tenim".

D'altra banda, la proposta exposa que "la Generalitat i els Ajuntaments consultaran al poble català la seva voluntat sobre la independència del Principat de Catalunya, en concordança amb la comunitat internacional" i, posteriorment, "complint amb el mandat i la voluntat del poble, el Parlament procedirà a la Declaració i constitució de l’Estat català en la present legislatura".

Finalment, demanen que es creï "l’Assemblea d’Electes dels Països Catalans per estendre la Declaració d’Independència al conjunt de la Nació Catalana" i s'insta "tots els Ajuntaments a aprovar la Declaració Conjunta d’Independència".

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#14 Fran, Llinars, 26/09/2012 - 01:22

Pin i Pon, que fareu desprès? perque servireu?.

#13 Kropotkin, Vic, 25/09/2012 - 09:40

Yo, a esta gente de SI, no me los creeré hasta que no salgan con barretina, faja y chirucas.

#12 Carles, Cardona, 25/09/2012 - 09:38

Bé anem bé, aquesta proposta és exactament al mateix que fa dies que està fent ERC. Cada cop som més, això és bò, govern d'untitat amb programa de mínims únic per assolir la independència, això és el què ens cal. Espero que els senyors de CIU s'hi apuntin....

#11 joancatala, Castellbisbal, 24/09/2012 - 23:52

Per un costat cal fer això i per l´altre banda menys fer la mona (robar banderes, Jimy Jump i posar-se cadenes) i deixar de banda els somnis mullats d´uns Països Catalans, i anar per feina buscant adeptes al cinturó de Barcelona,que és on ens hi juguem el futur els Catalans. CATALUNYA ESTAT JA!

#10 Guillem, Barçalona, 24/09/2012 - 23:16

aixó és un full de ruta

per començar és més que el que proposen tots els altres, jo penso votar-los, de fet ja vaig fer-ho, jo voto la independènecia