Publicitat
Política · 20 de Juny de 2011. 11:40h.

Solidaritat proposa "una Bildu catalana"

La formació vol articular "un pol independentista" que "sumi" totes les formacions

Solidaritat proposa "una Bildu catalana"

El dirigent de Solidaritat Catalana per la Independència Uriel Bertran, en una imatge d'arxiu

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha proposat crear "una Bildu catalana" per unir a mitj o llarg termini l'independentisme català al voltant d'una gran coalició capaç de competir amb les formacions espanyolistes i autonomistes.

Segons ha indicat el secretari general de SI, Uriel Bertran, la proposta de la seva formació passa per articular "un pol independentista" que "sumi" totes les formacions d'aquest espai polític o la majoria d'elles, però des d'un plantejament del màxim respecte a la pluralitat.

Ha precisat, en aquest sentit, que aquesta "Bildu" catalana que proposa Solidaritat es crearia més pensant a mig o llarg termini, per exemple l'any 2014, que no de forma immediata, de manera que, en conseqüència, difícilment tindria una plasmació en les eleccions generals previstes per l'any vinent.

A més, les bases de Solidaritat són bastant reticents a que la seva formació es presenti a les pròximes eleccions espanyoles, encara que la seva posició definitiva sobre això serà determinada en una conferència nacional que podria celebrar-se el mes de novembre.

Després de recordar que Bildu ha aconseguit ser la segona força política al País Basc en aconseguir unir a les forces independentistes, "i això no ha estat fàcil -ha dit Bertran-, ha estat el treball de molts anys", s'ha mostrat partidari de mantenir "converses discretes" entre les forces polítiques catalanes sobiranistes per articular el "pol independentista" que anhela Solidaritat.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#19 Bacus, Sort, 22/06/2011 - 20:52

Aquí els polítics son mes inteligents, han creat la "Birlu".

#18 Xavi, Barcelona, 21/06/2011 - 13:11

El portaveu de la nova formació podria ser Jimmy Jump. De fet, és força més conegut a Europa que SI i així la propaganda ja la tindrieu feta.

#17 Jaume, Badalona, 20/06/2011 - 23:52

Fa molta gràcia que ho demani això SI, quan no van voler acceptar la coalició amb RI ni amb les CUP ni amb altres fomarcions que porten molt més temps que ells. El que volen és que d'aquí a 4 any no perdin el seus escons i continuar vivint sense fer ni brot.

#17.1 Marc, Olot, 21/06/2011 - 11:14

#17

No saps el que dius... SI és un front d'alliberament nacional que un cop aconsegueixi el seu objectiu (independència de Catalunya) es dissoldrà. R (encara massa propers a ERC) tenia ordres des de dalt de no pactar amb SI. Les CUP, per la seva ideologia d'esquerres tampoc ho volien fer.Aprèn!

#17.2 Jaume, Badalona, 21/06/2011 - 11:51

Marc, creus que en un front d'alliberament els de SI voldrían ser els que menys pinten dins, si tu creus això anem servits. SI vol gobernar i manar per sobre de tothom. Y et recordo que no crec que cap partit pacti amb en Lopez Tena i l'Uriel perquè només volen la seva promoció i res més.

#16 Phaty-Difussa , bcn, 20/06/2011 - 23:16

Molt bona idea !! i la Carmen de Mairena de " Presidenta " jajajajajaja .

#15 Sandra, Sant Cugat, 20/06/2011 - 16:33

No et creiem Uriel. Tu i el Tena només voleu viure del "cuento" i ningú del món independentista vol pactar amb vosaltres. Marxeu els dos a casa i després parlarem d'unitat