Publicitat
Política · 29 de Setembre de 2011. 17:54h.

Solidaritat rebenta el ple del Parlament

De Gispert demana "excuses" per l'espectacle i ajorna les votacions fins demà

Les votacions del debat de política general -on els partits presenten les seves propostes de resolució- s'han hagut d'interrompre un parell de vegades a causa de Solidaritat. La formació encapçalada per Alfons López Tena i Uriel Bertran ha demanat votació separada -que vol dir punt per punt- de totes les resolucions.

Només Solidaritat ha presentat més de 100 resolucions -amb poques possibilitats de reeixir atesa la composició del Parlament-. La decisió de SI ha fet que la Mesa hagi optat per interrompre dues vegades aquesta tarda el ple per prendre una decisió.

El portaveu del PP, Enric Millo, ha advertit que si es fa d'aquesta manera "hi haurà més de 1.000 votacions" i que poden trigar "unes 50 hores". L'actuació de la Mesa del Parlament -amb Núria de Gispert de presidenta- ha rebut també les crítiques de molts diputats. De Gispert ja ha hagut d'ajornar a la tarda les votacions -generalment es feien el matí- per l'elevat nombre de propostes de resolució.

A gairebé dos quarts de set de la tarda, Núria de Gispert ha anunciat que s'ajornaven les votacions fins demà després d'una reunió urgent de la junta de portaveus i que es començava el debat sobre la recent reforma constitucional. La presidenta de la cambra ha demanat "excuses", però ha recordat que hi ha "més de 600 resolucions" amb gairebé "mil punts a votar per separat" a més de les esmenes transaccionals.

Tena, amb el dit alçat per demanar votació separada

Els diputats, xerrant durant la interrupció

48 Comentaris

Publicitat
#34 iñigo, salou, 30/09/2011 - 16:20

si el objetivo, según el notario, es reventar España que mejor que empezar por Catalunya.

#33 FaltaRigor, Barcelona, 30/09/2011 - 10:37

Perdoneu, però crec que una cambra com la catalana no es pot permetre que es puguin presentar centenars de resolucions. Caldria posar-ne un límit. Que no serveixi de precedent però a Madrid cada grup té un topall de 15.

#31 Josep, Ciutat Vella, 30/09/2011 - 10:20

Podeu fer la demagògia que volgueu, però els fets són els fets: http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2011/09/de_gispert_en_aquest_cas_no_es_culpa_d_en_lopez_tena_74583.php

#30 Pere Piquer, Clot-Aragó (Barcelona), 30/09/2011 - 10:10

Sembla ser que De Gispert nega el titular a TV3 i ho atribueix a la seva pròpia incompetència. "López Tena va demanar votació punt per punt i era lògic demanar-ho". La millor de totes Dolors Camats, que va demanar votar frases 'sueltas', això sí que és rebentar!

#29 Joan, Bcn, 30/09/2011 - 07:23

Doncs que treballin 50h si cal, per això cobrent i bastant, per cert.A mi en Laporta no m'agradava, per això vaig votar Reagrupament i no Solidaritat, però a partir d'ara compteu amb el meu vot