Publicitat
Política · 3 de Febrer de 2011. 15:59h.

Solidaritat reclama les carreteres de l'Estat

Presentarà una proposició de llei per a demanar la transferència integral de la xarxa de carreteres

Solidaritat reclama les carreteres de l'Estat

Toni Strubell, durant la seva intervenció davant els mitjans

Toni Strubell, acompanyat dels dirigents gironins de SI, Andreu Garriga, Joan Sala i Mercè Escarrà ha comparegut davant els mitjans per a  denunciar que "estem davant d'un dels elements d'aquest país que demostren la situació límit en la qual es troba la classe política catalana per donar resposta a les necessitats més urgents d'aquest país, situacions límit que requereixen solucions valentes". Aquesta "situació límit" amb les obres de desdoblament de la N-II al seu pas per les comarques gironines "s'arrossega des de 2002" i segons Strubell "als anys 70 ja es complien els criteris de trànsit rodat que es requereixen per fer una autovia a Girona i actualment es superen en un factor multiplicador per 5".
 
Strubell també ha denunciat que s'està produïnt una "dilapidació de fons públics" ja que la paralització dels trams de la N-II Massanet-Sils i Sils-Caldes significarien segons el càlculs de què disposa la formació de Joan Laporta "llançar 20 milions d'euros a les escombraries" ja que "es perd la quantitat pressupostada, es deterioren les obres, s'han de licitar de nou i això provoca pèrdues monstruoses". "Amb una tercera part de les pèrdues anual es podria completar ja un dels trams" ha reblat.
 
Per tot això Strubell ha posat en dubte que "davant la manifesta ineptitud del Ministerio de Fomento i la Dirección General de Carrreteras" es pugui dur endavant aquesta obra i s'ha mostrat preocupat pels canvis de protocols de Fomento que cerfiquen clarament que no es faran més autovies allà on ja hi hagi autopista "cosa que posa en dubte la voluntat real de Fomento per portar a terme aquest projecte d'una vegada per totes".
 
Per aquest motiu, des de Solidaritat Catalana per la Independència "es vol contribuir d'una manera positiva a la solució d'aquesta problemàtica i ha anunciat que el subgrup parlamentari de SI presentarà una proposició de llei per reclamar la transferència integral de la Red de Carreteras del Estado a la Generalitat de Catalunya amb tots els seus recursos, ja que no pot ser que hi hagi posicionaments regulars dels partits polítics denunciant aquesta situació sense oferir solucions ja que en trobem davant d'autèntics brindis al sol" i ha anunciat que "anirem a l'arrel del problema per trobar una solució realista però alhora agosarada" ja que "l'Estat ni té solució per a aquest problema ni té paraula i la única manera d'assumir i de donar a les comarques de Girona una via de nivell europeu com les que tenen la resta de les ciutats de l'Europa avançada és la d'avançar en una proposta concreta com és la transferència de la Red de Carreteras del Estado a la Generalitat".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Pau, Llagostera, 04/02/2011 - 10:40

No sé perqué publiqueu cap notícia del Toni Strubell un traidor i un caragirat que va decidir passar-se a SI només per poder guanmyar un sou ja que l'havien acomiadat del Pais Vasc.

#6 capsigrany, riumors, 04/02/2011 - 09:56

Jaume Ics, a mi em sembla bé. Però aquesta no era l'estratègia de la Soli, ara comença a canviar. I el que canviarà sinó SCAT morirà.

#5 Kropotkin, Vic, 04/02/2011 - 09:21

¿Pero no eran estos los que iban a proclamar la independencia ya?

#4 MARC-SABATES.COM, Barcelona Catalunya //*//, 04/02/2011 - 09:12

Visca Solidaritat Catalana //*//

#3 Jaume Ics, Sils, 03/02/2011 - 22:32

Endavant Solidaritat !!! per cert capsigrany mentre no tinguem Estat propi, si et sembla podem anar mirant com moren catalans a la N-II. Em sembla molt bé voler-hi arrabassar la competència a l'Estat i finir aquest nyap d'una vegada per totes !