Publicitat
Política · 25 d'Octubre de 2011. 17:30h.

Solidaritat s'emmiralla en Bildu

Uriel Bertran defensa una mesa pel dret a l'autodeterminació

El diputat i Secretari General de SI, Uriel Bertran, ha demanat al president del Govern, Artur Mas, que convoqui una taula amb tots els partits polítics catalans per a tractar l'exercici del dret a decidir i el dret a l’autodeterminació de Catalunya. “Si ho fa un president socialista al País Basc, Patxi López, amb més raó ho ha de fer un president nacionalista com és Mas a Catalunya”, ha dit.

En aquest sentit, ha anunciat que la fi de la lluita armada d’ETA ofereix la possibilitat de dialogar sense obstacles i “Catalunya no pot quedar enrere en un club de segona fila de les Nacions sense  Estat de la Unió Europea”.

“Amb la desaparició de la lluita armada estem en una situació on tot es pot parlar”. És per aquest motiu que també ha parlat del fet que França i Espanya “no tenen excusa” per a no abordar el dret a l’autodeterminació de les nacions sense Estat perquè “no es poden escudar darrera la violència”.

Finalment, ha explicat que al llarg d’aquesta setmana SI es reunirà amb membres de l’esquerra abertzale per intercanviar impressions i informacions per a conformar meses de partits a Euskal Herria i Catalunya sobre el dret a l’autodeterminació català i basc. “Mantindrem una relació molt estreta. Si anem coordinats ens permetrà exercir una major pressió per forçar l’Estat espanyol i la Unió Europea a reconèixer els nostres drets”.

López Tena i Uriel Bertran, durant una conferència conjunta amb Bildu, el passat juliol a Barcelona
Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 Emma, Badalona, 26/10/2011 - 10:42

Veus que bé?
Molt interès en establir contactes amb l'estranger i, a casa, impedir la unitat cada vegada.
D'això, jo en dic coherència

#3 manel, Mataró, 26/10/2011 - 07:29

Sr. Uriel, deixi de fer mal a la causa catalana, busqui feina i treballi.

#2 Joseba, BCN, 25/10/2011 - 21:17

Per això Solidaritat són l'esquerra anticapitalista, igualets, igualets...