Publicitat

L'exconseller Vilalta creu que "a Madrid mai els ha interessat cap poder organitzat a Catalunya"

"Som una nosa"

Vilalta, al costat de Ramoneda, durant la presentació del llibre

L'exconseller Albert Vilalta assegura que "a Madrid mai els ha interessat cap poder organitzat a Catalunya; som una nosa, un corcó i a més no parlem l'idioma 'del Imperio'". En el llibre Què pensa Albert Vilalta (Dèria Editors) a càrrec de la seva filla, Mariona Vilalta, l'exconseller remarca que "un ens metropolità a Barcelona no els fa ni pessigolles a Madrid", en referència a la supressió de la Corporació Metropolitana l'any 1987.

En aquest sentit, lamenta que "ara els ajuntaments del Baix Llobregat i altres municipis de l'àrea metropolitana no farien gaires esforços per crear un gran poder metropolità; no els interessa cedir poder a Barcelona". A més, denuncia que "o creiem en Catalunya com una nació i un possible estat algun dia, o si ja fem passos perquè això no pugui ser, malament rai!". Segons la seva opinió, "difuminar la nació, el posible estat, difuminar Catalunya" seria un pas "irreversible i nociu".

La Generalitat que governava Jordi Pujol va decidir suprimir la Corporació Metropolitana de Barcelona, un organisme creat el 1974 per regir l'Entitat Municipal Metropolitana, que es va dotar de mecanismes urbanístics tan potents com el pla general metropolità, encara vigent avui.

La Corporació, amb una àmplia majoria socialista, va provocar les suspicàcies de CiU i també les del PSUC, que llavors tenia una implantació a l'àrea metropolitana més forta que la dels seus hereus, els actuals ecosocialistes. Segons explica Vilalta, "en el moment que es va voler posar bandera i himne a la Corporació Metropolitana, aleshores jo crec que el president de la Generalitat va veure que això sortia de mare i va mirar-s'ho amb una altra perspectiva".

CiU temia que la Corporació Metropolitana actués com un contrapoder dels convergents, mentre que el PSUC alertava de la possibilitat d'un doble govern que plantegés greus problemes institucionals. Finalment, la Generalitat va decidir suprimir, el 1987, la Corporació Metropolitana, una decisió ratificada pel Tribunal Constitucional.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#11 Pep, Vic, 11/08/2011 - 08:29

Tots fan igual, quan han plegat després canten, però mentre estan al poder no piulen.
D'aquesta manera ara la seva filla continua de la moma.

#9 Hernando, Barcelona, 10/08/2011 - 23:58

Una piedra en el zapato, un grano en el culo, un palo entre las ruedas, unos tocahuevos perpetuos, todo eso y más sois los catalanistas. Pero esto es como tener un hijo tonto: hay que sobrellevarlo.

#9.1 J, Vilajuiga, 11/08/2011 - 10:00

Ho teniu molt facil, n'hi prou amb tornarnos la Independencia que en mala hora ens vareu arrebatar per "El Justo Derecho de Conquista" (Decreto de Nueva Planta) i cada un a casa seva.
No ens necessitem per res.

#8 Jordi Tallaferro, Barcelona, 10/08/2011 - 21:30

Quans anys ha trigat a donar-se compte d'aquesta realitat? Per què no ho va denunciar quan era Conseller? Quans diners ens ha costat la seva conselleria? De què viu ara? I l'autora del llibre?

#7 Terraxa, Terrassa, 10/08/2011 - 14:46

Efectivament, els polítics -tots- fan nosa.

#6 Almogàver , La Sagrera, 10/08/2011 - 14:16

Aquest Vilalta pobret té la sindrome d'Stocklom, es victimitza i diu que sóm una nosa per a Espanya.
NOOOO És Espanya qui és una nosa per a nosaltres. Ells fan nosa, els són una nosa, un obstacle, un gra al cul,