Publicitat
Política · 18 d'Octubre de 2013. 14:19h.

SOS de Duran a favor de la tercera via

El líder d'Unió afirma que Bosch el va deixar "glaçat"

SOS de Duran a favor de la tercera via

Duran, en una imatge d'arxiu

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, inisiteix en que la millor opció per Catalunya és l'anomenada tercera via i que aquesta "només pot emergir de l'Estat". A més ha assegurat que va quedar "glaçat" quan el portaveu d'ERC al Congrés, Albert Bosch, va dir que el seu partit vol la consulta i no una declaració unilateral d'independència.

Duran, en la seva carta setmanal adreçada als militants d'Unió, explica que "segurament -i no voldria que s'entengués com una pedanteria- el que més impacte polític ha tingut de la sessió parlamentària és la pregunta que vaig formular a Rajoy en la sessió de control en què l’emplaçava que fes una proposta que pogués ser negociada i sotmesa a consulta".

El diputat assegura que "el contingut de la meva pregunta tenia dues finalitats. La primera, deixar clar que des de Catalunya ja s'han fet propostes i que la tercera via només pot emergir de l'Estat -ni tan sols del govern- amb el suport dels principals partits i de les seves institucions amb plenes garanties i a la vegada refrendades pel poble de Catalunya".

"És irrenunciable la consulta en l'exercici del dret a decidir i qualsevol decisió que es prengui ha de ser acceptada democràticament pel poble català", explica Duran abans de dir que "no hi caben remeis o pedaços entre les forces polítiques que governen a una banda i a l'altra".

També diu que la segona finalitat de la seva pregunta "era deixar ben palès que, si això no arriba, Catalunya té marcat el seu camí. Volem fer una consulta, la data de la qual s'ha de decidir amb una pregunta o unes preguntes (no ho sé!), que també s'han de decidir".

Per això continua- "ens haurem de posar d’acord a Catalunya, i ni la data ni la pregunta no poden ser fixades només per Convergència i Unió. Com a mínim, la decisió haurà d’incloure CDC, ERC, ICV. EUiA i Unió".

Duran, d'altra banda, afirma que "de les reaccions mediàtiques i polítiques, la que més m’ha sorprès és la d’ERC. No m’estranya l’actitud dels diaris més espanyolistes de Madrid. Calia esperar-ho. Que el portaveu d’ERC a Madrid digués que no estava d’acord amb mi i que ell només volia la consulta i no la declaració unilateral d’independència em va deixar glaçat".

"És a dir, que si Madrid no autoritza la consulta, ERC plegarà veles amb la seva proposta d’independència? No fem trampes al solitari, sisplau! Persones intel·ligents amb experiència política haurien de ser capaces de veure més enllà d’un pam del valor estratègic- no tàctic- del contingut de la meva pregunta", conclou.

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#32 Marí, Barcelona, 19/10/2013 - 18:45

Duran esta clar que voldria el lloc d'en Mas. Esta clar que vol xuclar de l'erari públic eternament. Esta clar que es un element que utilitzen els unionistes per humiliarcdc i alhora el catalanisme. Aquest home hauria d'anar.se'n de CiU. El pitjor enemic es aquell que es dins de casa.
Ego.

#31 Glaçat, BCN, 19/10/2013 - 17:59

A veure si tens raó i et quedes glaçat, i fots el cap d'una vegada. Així deixeras la suite del Ritz, per algú que se la pagui de la seva butxaca i no de la nostre i moltes coses més.

#30 joan, canet, 19/10/2013 - 13:46

Aquest home ha estat un talp del PP dins de CiU, ara ja s'ha destapat obertament. Cal actuar i enviar-lo fora de la coal.lició, fa més nosa que bé.

#29 Mònica, Premià, 19/10/2013 - 13:43

A les properes eleccions, si CiU vol evitar la majoria absoluta d'ERC, en Duran haurà de sortir d'UDC.

#27 valeri torres, bna, 19/10/2013 - 11:21

Quin aprofitat; aquest nomes busca que no se li acabi la mamella dels diners. La seva ideologia nomes es la seva butxaca. Ell no es UDC. Elles un aprofitat i prou. Independencia ja.