Publicitat
Política · 26 de Juliol de 2021. 14:40h.

SSC acusa l'independentisme d'oblidar Dalí

Lamenta que "el català més universal" no tingui ni una plaça ni carrer a Barcelona

SSC acusa l'independentisme d'oblidar Dalí

Societat Civil Catalana ha celebrat una roda de premsa davant del Museu Dalí de Figueres en el marc de la campanya "per recuperar la Catalunya interior". El president de SCC, Fernando Sánchez Costa, ha denunciat que "Salvador Dalí no tingui ni una plaça ni carrer a Barcelona", reivindicant la seva figura com "el català més universal oblidat pels nacionalistes".

El líder de l'entitat també ha assenyalat l'empobriment de les comarques de l'interior al llarg de les últimes dues dècades, "una baixada del 21% de renda relativa en el cas de l'Alt Empordà", mentre el Govern està més pendent de destinar recursos al procés que a millorar les condicions econòmiques dels ciutadans de l'interior de Catalunya.

Finalment, ha reclamat al Govern que "no sigui cec ni sord a la meitat de catalans i les seves demandes" i que "escoltin totes les veus i tota la realitat catalana i s'assumeixi Catalunya tal com és, en tota la seva riquesa, per a tornar a recuperar Catalunya i liderar Espanya, l'Estat propi dels catalans".

L'acte ha comptat amb la participació dels presidents de SCC a Girona i Barcelona, Eva Trias i Miguel Candel resectivament. Trias ha demanat "tornar a fer una Catalunya rica i plena" i Candel, per part seva banda, ha reclamat "reconstruir Catalunya sobre els valors universals com els que representa Salvador Dalí".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#6 Jos, VNG (Ghost Republic), 27/07/2021 - 09:36

A Dalí i a Josep Pla. Qualsevol país es fotria pals per tenir personatges així i pressumir-ne. Però a la provinciana Cat, això no passa.

#5 Marcial Heredia, el circo de la tele, 26/07/2021 - 21:15

¿Que al morir dejó su legado al Estado español? ¿Que en sus últimos días Dalí pedía sin cesar que le pusieran el himno de España? Eso le engrandece, por ello el rey del surrealismo merece la mejor plaza, la sede de los dos mayores circos catalanes, la plaza de Sant Jaume, en un futuro plaza Salvador Dalí.

#4 Masias , Mis posaderas , 26/07/2021 - 19:44

Compárese el número de plazas y calles dedicadas en Catalunya a un genio universal como Dali con las de un golpista y genocida como Companys

Prueba evidente de una sociedad enferma.

#4.1 recordad 6 y 7 de septiembre , Secesionismo es fascismo , 26/07/2021 - 20:03

Pero sobre eso ni SCC ni el PSC ni el PPC dicen nada

#3 Pan con tomate y jamón ibérico, El Trabuco catalán., 26/07/2021 - 16:59

Es lo que tienen las listas negras, los que no piensan como la secta amarilla no cuentan...

Catalunya cap al no-res...!!

#2 Paga que és gata...!!!, Barna, 26/07/2021 - 16:30

Francesc Pujols, el filòsof de capçalera de Salvador Dalí, va formular la profecia que deia: "Dia vindrà que els catalans anant pel món ho tindran tot pagat". Però quan aquest dia arribi vosaltres haureu de pagar a tot arreu perquè tindreu moltes dificultats que us acceptin com a catalans. La gent no és tonta.