Publicitat
Política · 12 de Març de 2011. 11:29h.

Strubell defensa Empuriabrava

El diputat de SI diu que el 60% dels propietaris són estrangers i que "deixaran de venir"

Strubell defensa Empuriabrava

D'esquerra a dreta, Joan Cortada, Luis Carrasco i Toni Strubell

El diputat gironí de Solidaritat Catalana per la Independència, Toni Strubell, ha visitat Empuriabrava acompanyat de Luis Carrasco, president de l'Associació de Propietaris d'Empuriabrava, i de Joan Cortada, membre de SI de Castelló d'Empúries, als quals ha transmès la seva preocupació pels 4.000 veïns afectats per la Llei de Costes de 2008.

La normativa fa referència a la franja de servitud de trànsit que envaeix bona part dels habitatges de la marina residencial i que suposa als propietaris perdre els amarratges que disposen en l'actualitat davant de casa ja que l'Estat els hi reclama 6 metres dels seus jardins i es passa a considerar la zona d'amarratges com a pública.

El diputat independentista ha afirmat que "allò que els propietaris d'Empuriabrava havien comprat i escriturat amb anterioritat a la Llei de Costes de 2008 passa a ser públic". També ha alertat del "col·lapse que això pot provocar a Empuriabrava i l'afectació que pot tenir al turisme, ja que aproximadament el 60% dels propietaris són estrangers que deixaran de venir.

De fet, molts d'ells, estan començant a posar les seves casaes en venda", ha reblat. Strubell n'ha acusat directament l'Estat espanyol i la seva Subdirecció de Domini Públic del Ministeri de Medi Ambient i s'ha compromès a pressionar la Generalitat per trobar una solució a aquest assumpte.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 wapo, bcn, 13/03/2011 - 10:47

jajaj però aquests propietaris han pagat impostos durant aquests anys...
els hi tornaran?

#5 Jaume, Cadaqués, 13/03/2011 - 10:19

Defensa Empuriabrava? Vaja, ara es veu que l'Strubell al seu sou de collons com a diputat l'anomena "Empuriabrava"

#4 jan.cat, palamos, 13/03/2011 - 01:03

El que ha de fer el ilustre Strubell es agafar els planols dels aiguamolls de l'empordá abans de la animalada de Empuriabrava i empaparse del que vol la gent empordanesa de veritat i es deixi de ajudar als pobrets turistes de segona residencia i els negocis de baixa i ho faci per un empordá digne.

#3 cartanya, bcn, 12/03/2011 - 17:44

Tenim una llei de costes, i que ens pot agradar mes o menys, però es una llei; ara el que amb toca la pera, es que ara aquesta llei l? han ampliada a ?costas y canales?, quan resulta que de ?canales? crec que no ni han gaires, o podria ser que i agüés nomes un, el d`Ampuriabrava.

#2 Walzer, BCN, 12/03/2011 - 16:07

Quen en pensa d'això el seu colega Santi Vilanova?