Publicitat
Política · 27 de Febrer de 2011. 17:47h.

Strubell demana ara la senyera al Palau Nacional

El diputat de SI recorda que també ho va prohibir Primo de Rivera

Strubell demana ara la senyera al Palau Nacional

Strubell, amb les quatre columnes darrere

El diputat de Solidaritat Catalana per la Independència, Toni Strubell, ha assistit a l'acte d'inauguració de les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch a la falda de Montjuïc organitzat per la Xarxa d'Entitats dels Països Catalans i al qual han assistit també l'alcade de Barcelona, Jordi Hereu, i el President de la Generalitat, Artur Mas.

Strubell ha destacat que "després de més de 80 anys, el poble de Catalunya ha pogut veure la restitució d'aquestes Quatre Columnes enderrocades per una dictadura" tot destacant el fet que “li hagi costat molt a aquesta democràcia de recuperar-les". Strubell ha subratllat que "no ha estat un camí fàcil i que una entitat heroica com la Xarxa d'Entitats dels Països Catalans ha hagut d'invertir més de vuit anys per fer-ho possible".

El diputat independentista ha considerat també que la recuperació de les columnes és un tema "paral·lel a la recuperació dels papers de Salamanca" i ha posat de manifest que "el poble de Catalunya ha d'estar content per haver aconseguit dues fites que en el seu dia se'ns va dir que serien impossibles d'aconseguir". Strubell considera que la tercera peça d'aquesta operació "és aconseguir la independència nacional, i que encara que també ens diguin que sigui impossible, entre tots ho aconseguirem".

Finalment, i en relació a l'acte de restitució, Strubell ha fet especial èmfasi en què "encara no s'han recuperat els colors de la senyera que haurien de projectar els 9 feixos de llum del Palau Nacional i que també va prohibir la dictadura de Primo de Rivera canviant-los pel color blau actual". "Encara ens cal recuperar els colors de la senyera al Palau Nacional" ha reblat.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Pere de Foixà, Barcelona, 01/03/2011 - 00:10

I jo vull un mico ballant sardanes 24/7/365 al peu de les columnes. Un mico català, és clar.

#13 Fran, Llinars, 28/02/2011 - 19:01

Aquets x aquestes coses son els numero 1, pero generar feina,aturar la deslocalitzacio d´empreses,poder viure sense subvencions,politiques de seguretat ciutadana,etc... son d regional.

#12 miki , gràcia, 28/02/2011 - 10:17

Ja era hora que algú s´enrecordés dels feixos de llum de Montjuic! i la pregunta és, QUAN TINDREM LES 4 BARRES A MONTJUIC?

#11 Kropotkin, Vic, 28/02/2011 - 08:27

Que todo patriota catalán lleve barretina, senyera, faja y chirucas... Que se multe a quien no lo haga.

#10 JJJ, Lleida, 28/02/2011 - 00:46

les quatre barres de la Santa Ensenya representen a les quatre províncies de Catalunya, i es vermella i groga en barres en recordatori de que som un estat associat religiosament al Vaticà. Els nacionalistes catalans son els més interessats en amagar la veritat de la nostra Història