Publicitat
Política · 14 de Febrer de 2011. 09:28h.

Strubell podria presidir Solidaritat Catalana

Assegura que el partit "està cridat a ser el Moviment d'Alliberament Nacional Català"

Strubell podria presidir Solidaritat Catalana

Strubell, en una imatge d'arxiu

El diputat Toni Strubell podria convertir-se en el nou president de Solidaritat Catalana, atès que Joan Laporta no pot optar al càrrec en presidir Democràcia Catalana. Nascut a Oxford el 1952, Strubell és llicenciat en Llengües Romàniques (francès, català, castellà) a la Universitat d’Oxford (1971-1974).

L’any 1981 es desplaça a Euskadi, on treballa a la Universitat de Deusto (seu de Donostia) impartint classes de Filologia Anglesa.També ha donat i organitzat cursos a la Universitat Catalana d’Estiu (“Pensament mític” el 1994 i “País Basc” 2001) i sobre Traducció a l’Escola Oficial d’Idiomes de Gipuzkoa.

L’any 1988 comença a col·laborar a El Punt de Girona, on ha escrit centenars d’articles. Als primers anys 90 també va realitzar diverses col·laboracions per a la BBC Londres, la Ràdio Pública Australiana i les revistes El Temps i Presència. L’any 1996 publica, juntament amb Carles Llorens i Josep M. Solé i Sabaté “Sunyol, l’altre President afusellat”.

Darrerament ha publicat una sèrie de llibres col·lectius com “L’autoestima dels catalans. Unvalor a recuperar” (2005) amb V. Alexandre, Q. Gibert… i “Les mentides del PP” (2003, Angle). El 2006 va publicar “Un català entre bascos” (La Campana).

Actualment treballa en una Antologia dels articles i discursos del teòric del nacionalisme català Josep Narcís Roca i Farreras i un llibre d'entrevistesen anglès a personatges destacats de la societat civil catalana on els pregunto sobre la viabilitat de l'Estat Català.

L’any 1990 va entrar a formar part de l’executiva d’ERC com a representant per les comarques de Girona. És secretari de la Comissió del Síndic de Greuges del Parlament de Catalunya i està adscrit a les comissions de Llengua i Cultura, Salut i Estatut dels Diputats. L'any 2003 el govern de la Generalitat de Catalunya li va atorgar la Creu de Sant Jordi

Strubell ha manifestat que "seria un veritable honor per a mi poder compartir amb Joan Laporta, Uriel Bertran i el Alfons López Tena la Presidència del nostre partit, amb la finalitat d'estar a la disposició de tots vosaltres per ajudar a enfortir i consolidar aquest projecte polític cridat a ser el Moviment d'Alliberament Nacional Català".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 J. Vidal, Los Angeles, 14/02/2011 - 16:23

Res mes us descuideu de dir que Toni Strubell es net del gran catala i cientific Dr. Josep Trueta.

#3 Pau, Llagostera, 14/02/2011 - 11:06

Ara ja veig que aquets de SI no saben a on van, perqué volen posar de President a un TRAIDOR com és l'Strubell. Aquest partit té el dies contats-

#2 Pep, Alt Empordà, 14/02/2011 - 10:15

Això és bonisim , un partit que te 4 dies d.existència i ja hi ha simpatitzants o votants com l'Àngel que considera que a dins del partit hi ha frikis que a mes semblen o de Rcat o d.ERC amb to despreciatiu. Quin purisme que corre per SC!!! aquest partit bodevil promet molt circ d'ara endevant

#1 Àngel, Barcelona, 14/02/2011 - 09:38

Home, ho te fàcil...l'unic contrincant es un friki que es pensa que SI es una agència de col.locació...que més que solidari sembla reagrupat...