Publicitat
Política · 25 d'Octubre de 2020. 10:01h.

Suant la cansalada a TV3

Pere Aragonès les passa magres al FAQS

La periodista d'ElNacional Gemma Liñán ha criticat al vicepresident del Govern Pere Aragonès la "imatge d'improvisació constant del Govern" pel que fa a les mesures empreses en la lluita contra la pandèmia i ha dubtat de l'existència d'un pla covid. Liñán, que ha participat aquest dissabte a la nit al programa Preguntes Freqüents de TV3, ha preguntat a Aragonès si "tenen un pla" i que si el tenen "el facin públic" degut a la imatge d'inseguretat que està transmetent l'Executiu català a la ciutadania.

"Felicito el senyor vicepresident perquè és un molt bon alumne del senyor Junqueras, perquè no ha respost pràcticament res del que li ha preguntat la Cristina, el Govern continua donant un missatge que fa sentir el ciutadà insegur, perquè no dóna un missatge de seguretat" li ha etzibat la periodista a Aragonès.

"Aquest toc de queda no sé si és una mesura encoberta per tancar teatres o locals d'oci, per què els afectarà també directament i la meva pregunta és: Tenen un pla? Tenen un pla covid que estableixi les diferents situacions amb les diferents solucions previstes i mesures a aplicar que evitin aquesta imatge d'improvisació constant que té ara mateix el Govern i que doni seguretat al ciutadà i que sigui efectiu?" ha preguntat. "La covid no és imprevisible, tots veiem cap a on va i és un problema sanitari i econòmic" ha apuntat.

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha respost a la periodista assegurant que "el Govern no ha improvisat" i li ha recordat que "hem estat els primers a posar restriccions". "Jo nego la major, aquest Govern no ha improvisat. Vam ser els primers a imposar la mascareta, en restringir les reunions de més de sis persones, hem estat els primers a posar restriccions de comerços, actes culturals, bars i restaurants, etc..."

La periodista li ha recordat que "ser els primers no vol dir arribar a temps" i el vicepresident Aragonès ha contestat que "quan prens una mesura sempre hi haurà algú que dirà: ho hauríem d'haver pres ahir. Però nosaltres prenem les mesures quan en funció de les dades i el criteri de les dades de salut pública l'hem de prendre".

"Tenim l'esquema dels diferents nivells. El que ha passat a Catalunya i arreu d'Europa és que en tan sols una setmana la corba de casos ha començat a créixer exponencialment i, per tant, hem saltat nivells de cop. I em remeto al que han fet a Bèlgica, on han tancat bars i restaurants, els pubs al Regne Unit i a Irlanda, restriccions en tots els àmbits. Prenem les mesures quan se'ns recomana. I això no és una calculadora, s'han de tenir en compte molts factors" ha defensat Aragonès.

Liñán ha afegit que "no tenen un pla", cosa que Aragonès ha contradit apuntant que "sí que tenim un pla". "I per què no el fan públic? Així la ciutadania els entendrà millor i se'ls creurà més i els farà més cas, perquè com sempre dipositen tota la responsabilitat en la ciutadania. El Govern està a l'altura?" ha preguntat la col·laboradora del FAQS. "Els professionals dels Serveis Públics estan a l'alçada i nosaltres els acompanyem" ha conclòs Aragonès.

linan.jpg

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#23 Marcial, Santa Coloma, 26/10/2020 - 13:44

Viendo las fotos parece que la única que suda la gota gorda es la periodista. Ocultan que la vida nunca volverá a ser igual y deberemos acostumbrarnos a convivir con el virus. Mientras, nos venden falsas esperanzas aunque ya sabemos que ni cuentan con la capacidad para hacer frente a la 2a ola, ni que la vacuna será efectiva en el medio plazo.

#22 Pentapolín DAB, Barcelona, 26/10/2020 - 12:02

Tip de sentir la bestiesa de Ítaca. Nomes hi va arribar el cap de colla, l´Odiseu, i va ser tan eixerit en les seves confrontacions intel·ligents que tots els demes van morir pel camí. A.C.S.

#21 mar939, Barcelona, 26/10/2020 - 10:45

Torra y este presidente van a hacer cerrar muchas empresas, que muchos trabajadores vayan al paro y que muchas familias sean desahuciadas. Populismo comunista de ultraizquierda. Cataluña tiene lo que se merece. Como catalán, me avergüenza Cataluña y ser catalán. La peor mafia de Europa es la que nos gobierna.

#21.1 sotar79, Tortosa, 27/10/2020 - 06:21

Se llevarán las respectivas querellas por parte de los afectados

#20 antoniu, favert, 26/10/2020 - 08:13

fuego amigo

#19 Pere, Blanes , 26/10/2020 - 06:42

Relato, postureo, grandes declaraciones y poca cosa más. La política catalana en particular y la española en general se han ido llenando estos años de activistas politicos y se ha vaciado de gente capaz de manejar los verdaderos problemas de la población. Y un activista rara vez es un buen gestor.