Publicitat

Manifest a favor d'integrar-se a la Crida

Submarí a ERC

Carles Puigdemont i l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, en una imatge d'arxiu

Membres d’Esquerra han impulsat el manifest Nova Crida Nacional a ERC per reclamar una candidatura “àmplia i unitària” per a les eleccions europees, tal i com defensa la Crida, el moviment impulsat per Carles Puigdemont. Els promotors del manifest asseveren que “es fa necessari un acord entre tots els grups independentistes per tal que la República Catalana sigui una realitat reconeguda internacionalment”.

El manifest, a més, defensa la “vigència de l’1-O i de la República proclamada”. “No tenir com a objectiu prioritari implementar la República Catalana quan es té la majoria social i parlamentària seria una renúncia inadmissible”, assegura el document. Els signats de la Nova Crida Nacional a ERC són partidaris de “la mobilització popular” i d’adoptar “mesures de caràcter unilateral”.

En un altre punt del document, els seus impulsors descarten negociar amb l’Estat espanyol mentre els líders independentistes siguin a la presó. “Qualsevol negociació que s’emprengui amb l’Estat espanyol s’ha de fer amb unes condicions mínimes: sense presos polítics que fan d’ostatges i en condicions de bilateralitat i d’igualtat entre les dues parts”, afirmen.

Finalment, la Nova Crida Nacional demana “convertir el Consell per la República en un Govern a l’exili”, perquè “funcioni com a institució referencial de la República Catalana a nivell internacional”. Consideren que “és l’única instància política que pot actuar d’una manera més lliure que no la mateixa Generalitat”.

Entre els signants del manifest, hi ha l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu; el regidor a Girona Martí Terés; l'exdiputat del Congrés Joan Puig; l'alcalde Cantallops, Joan Sabartés; i l'historiador Enric Pujol, entre d'altres.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Rufian & Talegon -Jokes-, La Mina al Pruses, 05/12/2018 - 13:00

ERC tan o mes corruptes que les pujolistas.

Mesmos ....con diferentes ....collares.
A trincar .....que son dos días.....máxima dels colpistes.

#1 botifler1914, Sinitaca, 05/12/2018 - 09:55

El terror de Convergencia a ir solo a las elecciones, va a traer muchos coletazos,