Publicitat

L'advocat de Junqueras i Romeva opta per una defensa política pensant ja en Estrasburg

Suïcidi processal

L'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu Van den Eynde, ha denunciat en les qüestions prèvies del judici del procés al Tribunal Suprem que, "aquest és un judici amb connotacions polítiques" perquè "els meus clients defensen el seu dret a l'autodeterminació". "Anem a defensar els drets humans", ha afirmat.

Van den Eynde ha afirmat que "els meus clients tenen tot el dret a defensar aquesta postura" perquè "no hi ha cap llei contra l'autodeterminació". "L'autodeterminació és sinònim de pau i no de guerra. Aquesta causa impedeix el desenvolupament d'aquesta ideologia, ha reivindicat.

"Tenim dret a viure en democràcia, però el dret penal de l'enemic nega el dret penal democràtic", ha lamentat l'advocat, que ha sentenciat que "la Constitució criminalitza la dissidència".

Andreu Van den Eynde també ha exposat que "aquesta causa atempta contra el dret a protestar" i, en aquest sentit, ha apuntat que "el relat de l'acusació contra les cassolades o el llançament d'avions és grotesc". "La causa no pot impedir que es debati en un Parlament sobre la independència", ha defensat.

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#33 flipandoconindepes, Barcelona, 12/02/2019 - 23:41

"mis clientes defienden su derecho a la autodeterminación " Vamos a ver: A. Van den Eynde, TUS clientes pueden ejercer ese derecho.,PERO NO SIENDO CONSELLERS, que han prometido la CONSTITUCION/Estatut,. donde ese derecho NO existe. No nos tomes por tont_os que no cuela!!..juas juas juas

#32 Tirant, Bcn, 12/02/2019 - 20:49

Doncs ... el mateix que Salellas: el tribunal no tindrà en compte els mítings polítics i d'aquesta forma els seus clients queden indefensos. La qual cosa en certa manera està bé perquè així seran segur condemnats.

#31 Cajonacona, Barcelona, 12/02/2019 - 17:59

Con abogados defensores como este quien necesita acusacion. Se lo estas poniendo a huevo al Tribunal. Sigue asi chato. Y donde pone que la autodeterminacion (basada en el nacionalismo excluyente por el mero hecho de nacer o no en un puñetero lugar) es sinonimo de paz. Solo es tu opinion de bienpagado.. asi cualquiera abogado!.

#30 ferran, rugby, 12/02/2019 - 17:22

ja s’han de tenir ganes de llençar els calers per tenir uns advocats així...

els hagués anat millor amb un d’ofici...

#29 Sergi , Barcelona, 12/02/2019 - 17:04

Estos de ERC quieren mantener el show unos cuantos años mas, es todo de cara a la tele, de cara a mantener en tension a la parroquia de fieles, hay que darle carnaza a la borregada, que no se destrempen.

#29.1 Jordi br, L'h, 12/02/2019 - 17:39

Sí claro, Junqueras ha pedido que le encierren un año de preventiva, ha pedido que le juzguen y que formar le me tan 20 años de pena por ser independentista.
Hasta donde llega vuestro fanatismo????

#29.2 Albert, BCN, 12/02/2019 - 23:45

El Junqueras quiere ser una martir para la causa (equivocada claro, pero el no lo ve en su fanatismo)