Publicitat
Política · 11 de Febrer de 2015. 18:24h.

Suport a la Guàrdia Urbana

Espadaler destaca que “el treball conjunt amb els Mossos és un exemple clar de col·laboració al servei de la ciutadania"

Suport a la Guàrdia Urbana

Espadaler i Trias, durant l'acte

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha mostrat el seu suport a la Guàrdia Urbana. “El treball conjunt amb els Mossos és un exemple clar de col·laboració al servei de la ciutadania”, ha destacat coincidint amb la polèmica suscitada arran del documental ‘Ciutat Morta’.

Espadaler, juntament amb l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presentat una oficina conjunta dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona. L’equipament, situat al districte de Ciutat Vella, serà la primera oficina conjunta que compartiran el dos cossos policial a la ciutat de Barcelona.
 
Espadaler ha explicat que la col·laboració entre Mossos i Guardia Urbana fa temps que es practica a la ciutat i és un model que produeix èxits. “La seguretat ha estat, és, i seguirà sent un repte entre el Departament d’Interior i l’Ajuntament de Barcelona i volem seguir col.laborant al servei de la ciutadania”.
 
El conseller d’Interior ha posat en valor els bons resultats d’aquesta coordinació com per exemple el “dispositiu xarxa” al metro de Barcelona; “la proximitat és clau”, ha afegit. Espadaler també ha detallat que des del 2009 fins ara, el 65% de les denúncies a Barcelona han estat tramitades pels Mossos d’Esquadra i el 35% per la Guàrdia Urbana de Barcelona.
 
El nou equipament, adquirit per l’Ajuntament de Barcelona, permetrà atendre peticions, consultes i denúncies adreçades als dos cossos de policia. Tot i que els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana depenen de dues administracions diferents, es pretèn actuar coordinadament, bo i respectant les competències de cadascuna, com ja ho venen fent els dos cossos en els darrers anys, en què s’han potenciat les patrulles mixtes i s’han aconseguit disminuir els fets delictius a tots els districtes de la ciutat.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Neferu, Barcelona, 11/02/2015 - 19:42

Pues claro que sí hombre. Son dos estamentos cuya primera obligación es la protección de los ciudadanos aunque... a veces parezca todo lo contrario.

#1 Eugenio , donde las hadas vagan entre alprazolam, 11/02/2015 - 19:12

Que chiste mas bueno, es que me escarallo de la risa, que ellos están al servicio del ciudadano. Es que me parto. Sobre todo a partir del dia 20 de cada mes, que es cuando se ponen bordes para cerrar sus cupos de multas en las rotondas de toda CAT y en las calles de Can Fanga. Que gran chiste.