Publicitat
Política · 16 de Setembre de 2010. 09:26h.

Tàctica de Puigcercós per anul·lar Laporta i Carretero

Esquerra prepara una plataforma que demanarà "el vot útil"

Tàctica de Puigcercós per anul·lar Laporta i Carretero

Puigcercós i Laporta, en una imatge d'arxiu

ERC ultima en secret la constitució d'una plataforma afí que advoqui per la unitat d'acció de totes les candidatures independentistes, demani el vot per al seu partit, i integri els seus membres al partit.  L'objectiu es anul·lar Solidaritat Catalana i Reagrupament.

A través del manifest Entesa per la Llibertat, els adherits a la plataforma donaran el seu suport a Puigcercós i exigiran a les formacions independentistes a pactar després de les eleccions. La idea és crear un lobby similar al de Ciutadans pel Canvi amb el PSC de Pasqual Maragall en les eleccions del 1999.

ERC prepara un acte "en un lloc simbòlic" -podria ser el 12 d'Octubre- de Catalunya i amb un "títol solemne" en què Puigcercós oferiria formalment aquesta aliança posterior als comicis. Pocs dies abans de l'inici de la campanya electoral, un segon manifest contindria una explícita crida a recolzar Esquerra a les urnes com a forma de "vot útil".

ERC busca el suport de l'esquerra independentista que no es presenten a les eleccions (CUP, PSAN, MDT, EPM, LCR...) i membres d'entitats culturals i mitjans de comunicació (Òmnium, la Coordinadora d'Assemblees per la Llengua i les revistes Sàpiens i Descobrir).

Publicitat
Publicitat

53 Comentaris

Publicitat
#53 Marius, Cat central, 20/09/2010 - 20:13

Catalunya per un estat propi SI, pero no amb ERC
Laporta Carretero PRESIDENTS

#52 pili, barna, 18/09/2010 - 15:27

Visca ERC !!!!!
Visca Catalunya independent !!!

#51 JoanMarti, Abrera, 17/09/2010 - 00:05

Xavier i Joan (Bcn) eii pareu de dir bajanades, aixo no ho creieu ni vosaltres, sou de Ciu??? Ja ho semblava.

#50 ex erc, Lleida, 16/09/2010 - 21:30

precisament el vot útil per que no torni a sortir el nefast Montilla és NO votar els palanganeros traïdors d'esquerra.

#49 Pasqual, BCN, 16/09/2010 - 21:28

Ben mirat l'enfrontament electoral entre Reagrupament i Solidaritat te l'efecte molt positiu de crear la impressió que l'única opció és votar un partit independentista o l'altre. Deixa al marge les opcions unionistes, com si fessin la seva guerra i aquesta fos una guerra al marge de la societat.