Política · 20 d'Octubre de 2017. 20:37h.

Tajani avisa dels “egoismes nacionalistes”

El president del Parlament europeu adverteix que “moltes vegades se’ns ha ofert el paradís i ens han portat als inferns”

Tajani avisa dels “egoismes nacionalistes”

Antonio Tajani

El president del Parlament europeu, Antonio Tajani, ha alertat sobre “els egoismes nacionalistes que afloren” i ha assenyalat que “moltes vegades se’ns ha ofert el paradís canviant les fronteres, i amb això ens han portat als inferns”. Així ho ha afirmant en el lliurament del Premi Princesa d’Astúries de la Concòrdia que ha estat concedit a la Unió Europea.

Tajani ha defensat l’Estat de Dret davant dels que “conreen la discòrdia ignorant voluntàriament les lleis” i ha reblat que “mentre el Dret no canviï, el seu respecte no és una opció, és una obligació”. “Quan un tribunal dicta una sentència, s’aplica i punt”, ha asseverat el president del Parlament europeu, alhora que ha afirmat que “a ningú se li ocorreria a la UE saltar-se les normes aprovades entre tots”.

També ha criticat que “hi ha populistes i nacionalistes a Europa que gasten esforços i recursos en separar-nos”, quan “millor farien en treballar per la concòrdia”. “Els europeus no discutim amb armes. Ho fem al voltant d’una taula en la que negociem d’acord unes regles aprovades entre tots. Dialoguem dintre del Dret”, ha asseverat Tajani.

15 Comentaris

Publicitat
#10 botifler1914, sINITACA, 23/10/2017 - 12:43

Enorme discurso tanto en el fondo como en la forma.
Lo tendrían que poner en la hora de patio de Soto del Real.

#9 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 22/10/2017 - 13:11

El líder de l'extrema dreta americana i supremacista blanc, Richard Spencer, va celebrar aquest dissabte la decisió del president espanyol, Mariano Rajoy, d'aplicar l'article 155 i suspendre l'autogovern de Catalunya.

Ps. Els ultres, nazis i altres feixistes amb Espanya...

#8 Jordi BR, L'H, 21/10/2017 - 12:18

La UE tiene como mínimo tantos nacionalismos egoístas como estados miembros. Porque no salió la Const. Europea? Porque el Brexit? La UE no es más que una unión de países para favorecer intereses económicos. No vendáis la milonga que todos somos amigos y conciudadanos pq jamás ha sido así

#7 UNA MICA DE VERITAT, SI US PLAU, Barcelona, 21/10/2017 - 09:45

Ens han VENUT la moto, i la hem comprat
el problema es LA MENTIDA
la moto era molt maca, pero NO funciona
FUM FUM FUM

Divisio, odi, tensio, incertesa ...
ES POT FER PITJOR ?

#6 Sergi , Bcn, 20/10/2017 - 22:22

Gran discurs. Jordi Perpiñan d' aquest no fas copy-paste? Prefereixes polítics xenòfobs i racistes millor, no?