Publicitat
Política · 9 de Juny de 2010. 19:09h.

Talps de CiU a Acció Social?

La conselleria volia comprar una nova seu per 100 milions d'euros

Talps de CiU a Acció Social?

Josep Lluís Cleries, amb Artur Mas i Irene Rigau, en una foto d'arxiu

El Departament d'Acció Social, que s'encarrega entre d'altres de la Llei de la Dependència, volia comprar un edifici de 100 milions d'euros al Fòrum com a nova seu. La conselleria té ara la seva seu al Palau de Mar de Barcelona, just davant del Museu d'Història en una operació de l'època de CiU que ja va ser polèmica al seu dia perquè es pagava un milió de pessetes al dia de lloguer.

Tot ha començat quan el diputat de CiU, Josep-Lluís Cleries, ha recordat que Capdevila va encarregar un informe "dedicat a la seva persona, que tenia un gran interès pel país, que era: Jo sóc l’única dona d’Esquerra Republicana al Govern, què he de fer?" i que "el 16% d’aquests informes són inútils". També li ha retret que fa un any "volia comprar aquest edifici, cent milions d’euros –cent milions d’euros–, sí, 16.000 milions de les antigues pessetes alhora que exhibia la foto de l'edifici en qüestió"

La consellera ha replicat "que s’ha traspassat algunes ratlles. I quan a mi m’està dient en aquests moments i m’ensenya l’edifici del Fòrum, jo li pregunto des d’aquesta tribuna: senyor diputat, com és que vostè em pregunta, el 23 de març, quan aquest era un afer que només en teníem coneixement el gabinet més estricte, el secretari general i el meu cap de gabinet i jo, que estàvem negociant aquesta adquisició, com és que vostè em pregunta –com és que vostè em pregunta– sobre aquest edifici. No hi havia ningú en tot el Departament d’Acció Social i Ciutadania que tenia coneixement..., i vostè me’n fa..., vostè em fa una pregunta per escrit. Per tant, d’on li arriba, senyor diputat la informació? D’on li arriba...?"

"Senyor diputat -ha afegit-, l’utilitzen a vostè perquè em faci aquesta pregunta i poder donar resposta a qui estaven interessats en vendre-me’l? Senyor diputat, a vostè li pregunten o demanen que faci d’intermediari per saber quin és el posicionament de la consellera, i facilitar, tal com diuen, més endavant, una postura clara i positiva respecte a la venda d’aquest edifici. Hi insisteixo: ningú del departament tenia coneixement en aquests moments, i només en tenia coneixement l’àmbit més estricte a l’entorn de la consellera".

El diputat de CiU ha inisistit, en la seva rèplica, que "no deixa de sorprendre’m: és vostè la qui estava intentant comprar un edifici, i ara em ve cap a mi, i en els seus informes diu que hi havia un 20 o un 25 per cent de comissions. També ho pot explicar tot això, i jo ho sé perquè vol dir que el seu departament té filtracions".

"Vostè es pensa que el que sap..., home, té escapes el seu departament, escolti, és una cosa tan fàcil com aquesta. Ah, sí, doncs exactament. I no ho sap, això?, que les coses s’han de portar amb més discreció. I vostè creu que pot comprar un edifici de 100 milions i això ho porta calladet vostè, i hi ha un edifici aquí, amb un informe de la Direcció General de Patrimoni. També circula aquest informe! Ah, doncs escolti, si m’arriba aquest informe, doncs, poden arribar les notícies, i és la meva feina com a oposició, i potser vam impedir aquesta compra fent aquelles preguntes".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 MARTORELLENC, Martorell, 10/06/2010 - 18:31

aixo ho va explicar el columnista aquell del voste esta acreditat de l´informador de martorell!!!!collons la q es va muntar a convergencia amb allo de les fuites del cleries.ens deia la veritat i el seu amiguet miró l´ha fotut.q cobards!!

#3 JoanMarti, Terrassa, 10/06/2010 - 17:07

On es el problema?? Tot i que hi havia comisions no el van comprar, si fos Ciu segur que si, ara els fot no estar ells al cap davent del departament.

#2 Xavier, BARCELONA, 09/06/2010 - 23:03

Però "Benestar" no estava previst que vingués a Nou Barris al equipaments de cotxeres Borbó?

#1 Àngels Calvo, Premià de Dalt.BCN, 09/06/2010 - 19:50

No calen talps, el que calen son psiquiatres i metges de l´ICAM per començar a invalidar els i les megalómenes, malversadors i malversadores i d´altres ...