Política · 5 de Juliol de 2013. 16:13h.

També hi hauria referèndum pel concert econòmic

Mas assegura que "qualsevol proposta de l'Estat espanyol" ha de ser votada pels catalans

També hi hauria referèndum pel concert econòmic

Imatge de l'entrevista

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que es faria un referèndum fins i tot pel concert ecònomic. Mas ha dit així que els catalans haurien de votar "qualsevol proposta" feta per l'Estat espanyol.

El president, durant una entrevista a RNE, ha dit que "qualsevol proposta, la del concert o qualsevol altra, que pugui venir de l'Estat ja no pot ser simplement una negociació entre governs, en un despatx entre dos presidents. Ha de ser que la societat catalana ho assumeixi de manera majoritària en una consulta".

El dret a decidir i la consulta del poble català sobre el seu futur ha ocupat, també, bona part de l’entrevista. El president de la Generalitat ha dit que "hi ha una majoria molt important del poble de Catalunya que vol una consulta" i ha afegit que "la democràcia en estat pur, com ho és una consulta, no hauria d’espantar ningú, encara que la conclusió fos que la majoria dels catalans vol constituir un estat propi".
 
El cap de l’Executiu s’ha preguntat si després de 35 anys de sistema democràtic "podem negar a un poble sencer, Catalunya, que es pugui pronunciar sobre el seu futur de manera pacífica, democràtica i positiva?". El president ha explicat que a Catalunya "no hi ha un ànim de bel·ligerància, sinó de voler desenvolupar un projecte propi".

"Després de moltes dècades de col·laboració amb l’Estat, Catalunya es troba contra les cordes, sense el respecte que hauria de tenir la nostra identitat, llengua i cultura, i sense capacitat de desenvolupar un projecte econòmic i de benestar que podríem desenvolupar si no tinguéssim els lligams que tenim", ha reblat.

D'altra banda, Mas, ha destacat  que "en ple debat sobiranista i sobre una possible consulta, Catalunya va ser l’any passat el territori de l’Europa continental – fora del Regne Unit i d’Irlanda – que va rebre més inversió estrangera".
 
També ha afegit que als inversors "no els preocupa una Catalunya amb un estat propi, els preocupa una Europa que no funcioni, que no surti de la seva atonia, i un euro que estigui amenaçat".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 pep, manresa, 07/07/2013 - 01:38

Però què collons és això, ja ens volen tornar a ensarronar?
Sr Mas, el poble va per davant dels polítics i ja no es deixa enganyar, quan siguem independents munteu tots els referèndums que vulgueu però ara només ha de tenir com a finalitat la independència, ni estatuts, ni concerts, ni punyetes

#10 Timbaler, Rubi, 05/07/2013 - 22:06

Nada Sr. Mas, usted no esta para gobernar y tomar decisiones, usted esta para malmeter contra el conjunto del pais y por si acaso mete la pata hasta el sobaco por segunda vez, ahora pretende consular todo, nada, nada todo muy democratico ES VD. PENOSO

#9 BEJOTA, bcn, 05/07/2013 - 21:20

SR. MAS: EN EL MERCADO COMÚN, NO CABEN LOS CHATAJES ,PROTECCIONISMO Y OTRAS ZARANDAJAS HABITUALES EN CATALUÑA.JUGAMOS EN BRUSELAS ,;NO EN MADRID.

#9.1 Bellotero, Gargantalaolla., 08/07/2013 - 23:05

Que tonto eres Bejota.

#8 rotko, Barna, 05/07/2013 - 19:46

Bueno, parece que ya empieza a enseñar sus cartas. Lo siento separatas, CIU os a tomado el pelo otra vez. No teneis remedio.

#8.1 jordi, l'h, 06/07/2013 - 00:32

soc independentista i la jugada ja la vaig veure a l'octubre del 2012,ho deia, i tothom em mirava com un grillat.
Sembla mentida que cap periodista ho hagi vist com jo,no soc tant inteligent.
L'objectiu:un referéndum per la proposta de Madrid en que tothom votarà a favor,menys la gent d'erc!!!

#7 Kropotkin-Buen español, Vic, 05/07/2013 - 18:53

Si por nosotros fuera, Cataluña no tendría mar. Es un privilegio intolerable respecto a Castilla-La Mancha...juas, juas...mejor hundidos